TTSOdan Girişimcilik konferansı

TTSOdan Girişimcilik konferansı


MERSİN (A.A) - Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO), Girişimcilik Haftası nedeniyle konferans düzenlendi.
     TTSO Başkanı Mehmet Karagözlü, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle genç girişimci adayları için ufuk açacak, cesaret verecek ve yol gösterecek programlar düzenlemelerinin kendilerine heyecan verdiğini söyledi.
     Gençleri girişimciliğe özendirmek için bu tür etkinliklerin artacağını vurgulayan Karagözlü, Girişimcilik risk ve cesaret ister. Günümüzde sıfırdan başlayıp, dünya çapında firma ve marka haline gelen çok sayıda girişimci var. Eskiden hanımlara, (Elinizin hamuruyla erkek işine karışmayın) diyorduk. Şimdi ise, (Gelin sizde bir el atın, elinizin hamuruyla işlere karışın) diyoruz. Özellikle kadınlara ve gençlere girişimciliği tavsiye ve teşvik ediyoruz. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 50 kadın ve 50 genç girişimci olmak üzere 100 girişimciye eğitim verdik diye konuştu.
     Mersin Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ise, girişimcilik konusunda ayrıntılı bilgi verdi.
     Ekonominin en önemli gücünün ve ruhunun girişimcilik olduğunu belirten Yağcı, Ekonomi, bir bölgenin yada ülkenin mali yapısıdır. Ekonomi, servet yaratılmasını ve paylaştırmasını sağlayan sistemdir dedi.
     Yağcı, gelişen teknolojiyle birlikte dünyanın küçüldüğünü ve girişimciliğin öneminin daha yoğun ortaya çıktığını belirterek, dışa açık ve dünyayla bütünleşmiş tüm ekonomilerin, yaşanan gelişmelerden belli ölçüde etkilenmelerinin son derece doğal olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TTSOdan Girişimcilik konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER