Vatandaşların sağlık durumu sağlık tırı ile

Vatandaşların sağlık durumu sağlık tırı ile takip edilecek


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık projesi ile sağlık taramalarında ortak çalışma yapmak amacıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile Kepez Belediyesinin gezici sağlık tırı görev yapacak.
     Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında gezici sağlık tırı, ortak sağlık projelerinde kullanılacak. İki kurum, her türlü teknik donanımın ve odaların olduğu gezici sağlık tırıyla ilçedeki mahallelerde sağlık taraması yapacak.
     Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ise il genelinde yapacağı çalışmalarda Kepez Belediyesinin gezici sağlık tırını kullanacak.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya da gezici sağlık tırında incelemelerde bulundu.
     Tütüncü, yaptığı açıklamada, gezici sağlık tırını Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile sağlık alanında yapacakları ortak çalışmalarda kullanacaklarını belirterek, tırın, özellikle sağlık taramalarında mahallelerde halkın hizmetinde olacağını ve gezici sağlık tırının sadece Kepeze değil, Antalya geneline de şifa dağıtacağını söyledi.
     Her türlü modern donanıma sahip olan gezici sağlık tırıyla, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götüreceklerini ifade eden Tütüncü, Özellikle merkeze uzak olan mahallelerde, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşımı kolayı olmuyor. Bu nedenle bazı vatandaşlarımız sağlıkları konusunda ihmalkar davranabiliyor. Sağlık tırıyla yapacağımız sağlık taramalarıyla bu ihmalkarlığı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptığımız iş birliği sayesinde sağlık tırımız, sadece Kepeze değil bütün Antalyaya hizmet verecek dedi.
     Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ise Kepez Belediyesinin sağlık alanında başarılı çalışmalar yaptığını kaydederek, iki kurumun bir araya gelmesiyle sağlık tırını çok daha geniş bir alanda kullanabilme imkanı bulacaklarını ve bazı sağlık projelerinde sağlık tırını kullanabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vatandaşların sağlık durumu sağlık tırı ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER