TÜGİAD Ankaranın isyanı THYyi harekete geçirdi

TÜGİAD Ankaranın isyanı THYyi harekete geçirdi -THY, Ankara kalkışlı uçuşlarına ilk etapta Paris, Londra, Roma, Cidde, Medine ve Kievi eklemeye hazırlanıyor -TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: -İstanbulda hava trafiği sıkışmış durumd


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın, Başkent kalkışlı uçuş sayısının artırılması konusunda Türk Hava Yolları (THY) nezdinde yaptığı girişimlerinin sonuç verdiğini ve THYnin halen 12 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçuş noktasını önce 16ya, daha sonra da 20ye çıkarmayı hedeflediğini bildirdi.
     Barış Aydın başkanlığındaki TÜGİAD Ankaranın yönetim kurulu, Ankaradaki medya kuruluşlarının temsilcileriyle Marriott Otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
     Aydın, yaptığı konuşmada, bir süre önce Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi sayısının artırılması konusunda yaptıkları girişimin, THY yönetimini harekete geçirdiğini belirtti.
     THY Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçinin, bu konuda görüşmek üzere kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Aydın, Sayın Kirişçi, halen 8 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi düzenlenen yer sayısını ilk aşamada 16ya çıkaracaklarını, zamanla da bu sayının 20ye ulaşacağını ifade etti. Kieve yakında sefer başlıyor. Mekke ve Medine için karar çıkmış, Suudi Arabistandan izin bekleniyor. Sayın Kirişçi, (Başkentten Başkente) diye bir proje başlatacaklarını, bu proje kapsamında Ankaradan Paris, Londra ve Romaya da direkt seferler konulacağını bildirdi. Arz ve talebe göre diğer destinasyonlar belirlenecek diye konuştu.
     Atılan bu adım için THY yönetimine teşekkür ettiklerini, ancak yeterli görmediklerini anlatan TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın, küresel ekonomide rekabet koşullarının son derece ağırlaştığına dikkati çekti.
     Aydın, Ankaralı genç işadamları olarak rakipleriyle eşit koşullarda yarışmak istediklerinin altını çizerek, Başkentte turizmin gelişmesi, ihracatçı işadamlarının dünya ile entegrasyonu için havayolu ulaşımının hayati önem taşıdığını vurguladı.
    
     -Ankara ile ilgili hesabı yanlış yapıyorlar-
    
     Barış Aydın, THYnin, ticari bir kuruluş olduğunu, yeni bir sefer koyacakları zaman kar-zarar hesabı yapmalarını, bir işadamı olarak bunu doğal karşıladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Ancak Ankara ile ilgili bir hesabı yanlış yapıyorlar. Ankaranın nüfusunu 4,5 milyon olarak hesaplıyorlar. Biz ise bu hesabın yanlış olduğunu onlara aktardık. Eskişehir ve Konya, Yüksek Hızlı Tren hatları ile adeta Ankara ile içiçe duruma geldi. İstanbulda bir semtten diğerine gitme süresi olan 1,5 saatte bu kentlerden Ankaraya ulaşmak artık mümkün. Duble yollarla otoyollar modernleşti. Kırıkkaleden Çankırıdan bir, bir buçuk saatte Ankaraya gelinir oldu. Yeni Yüksek Hızlı Tren hatları yapılıyor ve ana merkez Ankara olacak. Bunların hepsini alt alta topladığınız zaman ortaya 10-12 milyonluk yolcu potansiyeli çıkıyor.
     İstanbulda ise hava trafiğinin sıkıştığını, iki havaalanının da yetmez hale geldiğini kaydeden Aydın, TÜGİAD Ankaranın önerilerini şöyle sıraladı:
     Bir, Atatürk Havalimanının yükü Esenboğa ile hafifletilsin. Esenboğa, yurt dışı uçuşlarda aktarma merkezi olsun. İki, Ankara kalkışlı, yurt dışı uçuş noktası sayısı en az 50 olsun. Üç, demiryolu ağının Esenboğa ile entegrasyonu bir an önce sağlansın. Demiryolu ile Ankaraya gelecek insanlar, şehir trafiğine girmeden Esenboğaya ulaşsın. Dört, Ankarayı aktarma merkezi olarak cazip hale getirmek için turizme yönelik projeler üretilsin, bu projeler desteklensin. 49 müzeye sahip Ankarada bunlardan sadece 5i ziyaret edilebilmekte. Bu müzeler atıl olmaktan kurtarılsın.
     Aydın, TÜGİAD Ankara olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini, Ankara Valisi Alaaddin Yükselden de çok büyük destek aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Müteahhitlik sektörü de yurtdışına direk uçuş istiyor-
    
     TÜGİAD Ankara Başkan Yardımcısı ve JW Marriott Ankara Yatırımcısı Mansur Özdoğan da Türk müteahhitlik sektörünün yüzde 80inin Ankarada bulunduğunu belirterek, Türk müteahhitlerinin 86 ülkede projeleri olduğuna dikkati çekti.
     Özdoğan, Ummanda devam etmekte olan bir projelerinin bulunduğunu belirterek, aktarmalı uçuşların hem maliyet hem de zaman kaybı hem de iş kaybı açısından sorun yarattığını söyledi.
     Ankarada yeni projelerin başlaması ve bitmesi için harekete geçtiklerini ifade eden Özdoğan, Ankaranın sağlık turizmi açısından gelişebilmesi için seçim döneminde sözü verilen hastane projelerinin ve termal tesislerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Bu projeler için altyapının da hazırlanması gerektiğinin altını çizen Özdoğan, yurtdışına direk uçuşların da bu projeler için önemli olacağını belirtti.
     Özdoğan, yurtdışına direk uçuşların Ankaraya yatırımı ve turist sayısını da artıracağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankaranın isyanı THYyi harekete geçirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER