TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: -Beyin göçünü tersine çevirmek için üniversite-sanayi işbirliği şart -Silikon Vadisinde Ankara seçeneği değerlendirilmeli


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, beyin göçünün tersine çevrilmesi için üniversite-sanayi işbirliğinin şart olduğunu ifade etti.
     Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, gelişmiş ülkelerle diğer ülkeler arasındaki en önemli farklardan birinin üniversite-sanayi işbirliği seviyesi olduğunu kaydederek, kalkınma ve sürdürülebilir büyüme için sektörün gereksinimleri bu işbirliği ile karşılanması gerektiğini belirtti.
     Kendimizi gelişmiş ülkeler arasında görmek istiyorsak üniversite-sanayi işbirliğini önemsemeliyiz diyen Aydın, üniversite-sanayi işbirliğini ülkedeki beyin gücü ile üretim gücü arasındaki işbirliği olarak tanımladı.
     Üniversitelerin yeni teknolojiler üretmesi ve bunları topluma aktarmalarıyla teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan, teknoloji ihraç eden bir yapıya dönüşeceklerini belirten Aydın, bunun gerçekleştirilmesi için ulusal düzeyde yenilikçi bir model oluşturulması gerektiğine dikkati çekti.
     Aydın, bunun yanında sanayi kuruluşlarının da üniversitelere destek olması gerektiğini ifade ederek, Bu sayede beyin göçünü geri çevirebiliriz. Beyin göçünü tersine çevirmek için üniversite-sanayi işbirliği şart dedi.
    
     -Silikon Vadisinde Ankara seçeneği değerlendirilmeli-
    
     Ankaranın üniversite açısından zengin bir şehir olduğunu belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:
     Ankara ihracatta, sağlık turizminde, savunma sanayisinde ve dumansız sanayide de giderek gelişiyor. Nüfusunun yüzde 50sinden fazlası 30 yaşın altında ve bu da Ankaranın dinamik bir şehir olduğunu gösteriyor.
     Ankaraya yatırım yapılmaması için hiçbir neden yok, sadece fırsat verilmeli. Ankaranın potansiyelini ve arazi noktasında sıkıntısının olmadığını düşünürsek Silikon Vadisinin Ankarada olmasını çok isteriz. Silikon Vadisinde Ankara seçeneği de değerlendirilmeli.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER