TUKDES, şeker kullanan işletmeleri ödüllendirecek

TUKDES, şeker kullanan işletmeleri ödüllendirecek -TUKDES Genel Başkan Yardımcısı Kelleci: Şeker dışında tatlandırıcı kullanmayan işletmeleri ödüllendireceğiz


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, şeker dışında tatlandırıcı kullanmayan işletmeleri ödüllendireceklerini söyledi.
     Kelleci, düzenlediği basın toplantısında, bazı pasta, tatlı ve gazlı içeceklerde mısır şurubu tatlandırıcısının kullanıldığını kaydetti.
     Son yıllarda gıdalarda kullanılan tatlandırıcıların, çeşitli nedenlerden dolayı içeriklerindeki değişiklikler sonucu insan sağlığını önemli ölçüde bozduğunu ifade eden Kelleci, şöyle konuştu:
     Bu tatlandırıcılar, insan sağlığı bakımından açık bir tehdit oluşturuyor. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan mısır şurubudur. Mısır şURUBU, yüzde 80 früktoz ve yüzde 20 glikoz içerir. Mısır şurubu, içine konulduğu ürünü çayımıza koyduğumuz pancar şekerinden 15 kat daha fazla tatlandırır. Hollanda ve İngilterede mısır şurubu kullanımı yasaklanmıştır. Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak, vatandaşlarımızı bilinçli olmaları ve sağlığa zararlı gıdaları tüketmemeleri konusunda uyarıyoruz. Şeker dışında tatlandırıcı kullanmıyoruz duyurusunu büyük harflerle yazarak, vitrinlerine asan şeker dışında tatlandırıcı kullanmayan işletmeleri ödüllendireceğiz. Tüketicinin sağlığına verdikleri önemi göstermeleri bakımından, işletmelere plaket vereceğiz.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TUKDES, şeker kullanan işletmeleri ödüllendirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER