TÜKDES Genel Saymanı Önder:

TÜKDES Genel Saymanı Önder: -Kapıdan satış işlemi Türkiyede son derece kötü yöntemler uygulanarak yapılıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Saymanı Yusuf Önder, kapıdan satış işleminin Türkiyede son derece kötü yöntemler uygulanarak yapıldığını bildirdi.
     Önder, yaptığı yazılı açıklamada, pazarlamacıların son günlerde, kamu kuruluşlarının isimlerine yakın isimler telaffuz ederek, kısa süreliğine de olsa, tüketicinin güvenini kazanmaya çalıştığını ve bu sayede ürünlerini satmak istediğini kaydetti.
     Kapıdan dolandırıcılıkta yeni yöntemlerin uygulanmaya başlandığını belirten Önder, şunları ifade etti:
     (Rehberlik uygulama merkezinden geliyoruz, çocuğunuza kısa bir test yapacağız), (Bırakacağımız testleri çözsün, 8 gün sonra tekrar geleceğiz), (Testleri aldığınıza dair sözleşme imzalamanız gerekiyor) gibi sözlerle, tüketicilere aldatıcı satışlar yapılıyor. Bu yöntemle tüketicinin 7 gün olan cayma hakkı engellenmekte ve tüketiciler, satıcı karşısında, savunmasız bırakılmaktadır. Cumhuriyet Savcılığına yapılan başvurular takipsizlikle sonuçlanmaktadır. Kapıdan satış işlemi Türkiyede son derece kötü yöntemler uygulanarak yapılıyor. Tüketiciler, kapıdan satışlar ve bunların aldatıcı teknikleri konusunda dikkatli olmalı, mecbur kalmadıkça kapıdan satış yapanlardan mal almamalıdır.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TÜKDES Genel Saymanı Önder: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER