Tuncelide Toplum Yararına Çalışma Programı

Tuncelide Toplum Yararına Çalışma Programı -Vali Taşkesen: -Şu ana kadar bin 400 kişiyi istihdam ettik


TUNCELİ (A.A) - Valisi Mustafa Taşkesen, istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşkur İl Müdürlüğü tarafından Tunceli merkez ve ilçelerinde Kaymakamlık ve Belediyeler, Özel İdare Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlarla ortaklaşa yürütülen TYÇPye yaklaşık 13 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.
     Programın 2011 yılı Ekim ayında başladığını dile getiren Taşkesen, Geçici de olsa işsizliğin azaltılması, istihdamın artması, her eve düzenli bir gelir girmesi ve toplum yararına hizmet üretilmesini hedeflediği için buna büyük önem veriyoruz. Şu ana kadar bin 400 kişiyi istihdam ettik. Proje kapsamında geçici olarak istihdam edileceklerin belirlenmesi esnasında gerçek ihtiyaç sahiplerini belirlemek için son derece titiz çalışma yaptık. Ayrıca madde bağımlısı gençlerin de topluma kazandırılması için 20nin üzerinde madde bağımlısını gencimizi de bu projeye dahil ettik. Gençlerimizde son derece olumlu gelişmeler oldu. Gençlerimiz sorunsuz çalışıyorlar ve aileleri çok memnun. Böyle bir sonucu görünce son derece mutlu olduk dedi.
     Sanayi, fabrikalar ve büyük iş yerlerinin olmadığı bir yerde bin 400 kişinin belirli bir süre istihdam edilmesinin il ekonomisi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Taşkesen, proje kapsamında Eylül ayına kadar rakamın bin 510 olacağını, Tuncelinin nüfusu göz önüne alındığında bu sayının çok çok önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tuncelide Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER