Turgut Özalın ölümüne ilişkin soruşturma

Turgut Özalın ölümüne ilişkin soruşturma -Ergenekon davasının ve Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davanın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Tolon: -Ben, Sayın Cumhurbaşkanı Turgut Özalın vefat ettiği tarihte, Ankara Mamakt


MALATYA (A.A) - Ergenekon davasının ve Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin davanın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın vefat ettiği tarihte Ankara Mamakta bulunan 28inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığını belirterek, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevine getiriliş tarihim 12 Ağustos 1993 olup, bu tarih merhum 8. Cumhurbaşkanımızın vefatından yaklaşık 5 ay sonrasına tekabül etmektedir açıklamasında bulundu.
     Tolon, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) disiplinsizlik nedeniyle atılmış İlker Çınar isimli bir uzman onbaşının, maddi hiçbir kanıta dayanmayan ve tamamıyla hayal ürününden ibaret iğrenç iftiraları nedeniyle Malatya Zirve Yayınevinde işlenen menfur cinayetlerin ardından, bu kez de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın TUSHAD tarafından zehirlendiğine yönelik asılsız iddiaları dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu hatırlatarak, İlker Çınar isimli müfteriyle hiçbir yerde, hiçbir zamanda, hiçbir görüşmem ya da irtibatım olmamıştır ifadesini kullandı.
     TSKda TUSHAD isimli bir kuruluşun kendisi tarafından hiçbir zaman kurulmadığını, böyle bir olgunun varlığına ilişkin de hiçbir bilgisi ya da görgüsü bulunmadığını ileri süren Tolon şunları söyledi:
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2009/191 esas nolu davada tanık sıfatıyla dinlenen başta eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök olmak üzere, 4 yıl Milli İstihbarat Müsteşarlığı (MİT) ve 2 yıl Jandarma Genel Komutanlığı yapmış emekli Orgeneral Teoman Koman, 2000-2001 yılları arasında Özel Kuvvetlerde Alay Komutanı, 2006-2008 yılları arasında ise Seferberlik Daire Başkanı olarak görev yapan Emekli Tümgeneral Mutlu Arıkan, Özel Kuvvetlerde görev yapmış Emekli Tümgeneral Can Teller ve eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ifadelerinde Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde hiçbir zaman TUSHAD isimli bir birliğin olmadığını açıkça belirtmişlerdir.
     Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özalın vefat ettiği tarihte Ankara Mamakta bulunan 28nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığını aktaran Tolon, müfteri İlker Çınarın TUSHAD isimli oluşumun 1993 yılı sonrasında kurulduğunu ve başında Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri olarak kendisinin bulunduğunu iddia ettiğini anımsattı.
     Tolon, Benim Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevine getiriliş tarihim 12 Ağustos 1993 olup, bu tarih merhum 8. Cumhurbaşkanımızın vefatından yaklaşık 5 ay sonrasına tekabül etmektedirdedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Turgut Özalın ölümüne ilişkin soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER