Turgutluda 8 yaşındaki engelli çocuğa evde

Turgutluda 8 yaşındaki engelli çocuğa evde eğitim veriliyor


MANİSA (A.A) - Turgutlu ilçesinde bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen ilkokul öğrencisi, evine gelen öğretmeni sayesinde eğitimine devam ediyor.
     Turgutlu Milli Eğitim Müdürlüğü, Evde Eğitim Projesi kapsamında Subaşı Mahallesi Son Sokakta ailesiyle birlikte yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen 8 yaşındaki Eyüp Basetemur okuyabilmesi için öğretmen görevlendirdi.
     Evine öğretmen göndererek eğitim alması sağlanan ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Basetemur, derslerinden geri kalmayarak öğretmeniyle birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Turgutlu Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Şen ve Kamil Semizler İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın, Eyüp Basetemuru evinde ziyaret ederek ailesi ve öğretmeninden bilgi aldı. Engelli öğrenciler için eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Turgutlu Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Şen, Eyüp Basetemur, Turgutlu Rehberlik Araştırma Merkezince verilen kararla evde eğitim alıyor. Eyüp oğlumuz için müdürlüğümüz, ailesi ve öğretmenleri fedakarlık gösterdi. Çocuktaki gelişme gözle görülüyor. Okula gelemeyen bu çocuğumuzu toplumda tutmak için eğitiminden geri kalmaması için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.
     Eyüp Basetemur ise Okumayı çok seviyorum. Engelli olduğum için de okula gidemiyorum. Evde ders çalışarak arkadaşlarımdan geri kalmamaya çalışıyorum. Bana yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu imkanın verilmesi için bu projeyi hayata geçiren Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Başbakanımız sayesinde engellerim ortadan kalktı dedi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayınıcı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Turgutluda 8 yaşındaki engelli çocuğa evde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER