Turistler, yunuslarla yüzerek eğleniyor

Turistler, yunuslarla yüzerek eğleniyor -Bodrumdaki yunus gösteri merkezine giden turistler, yunuslarla yüzme fırsatı buluyor


MUĞLA (A.A) - Bodrumda faaliyet gösteren yunus gösteri merkezinde tatilciler, yunuslarla yüzerek keyifli vakit geçiriyor.
     Turizm sezonunun başladığı Bodrumda, Güvercinlik mevkisinde hizmet veren yunus gösteri merkezi, yerli ve yabancı tatilcileri ağırlamaya başladı. Parkta gösteri amaçlı beş yunus, bir mors ve iki deniz aslanı bulunuyor. Tatilciler, özellikle yunuslarla yüzerek eğlenceli anlar yaşıyor.
     Yunus parkının işletmecisi İsmet Parmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin 8 yıldır Bodrumda hizmet verdiğini söyledi.
     Ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 20 artış beklediklerini dile getiren Parmak, "Parkımızı geçen yıl 30 bin civarında yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu yıl 35 bin civarında ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Yunus şovunu geçen yıl başlatmıştık, bu yıl daha iyi hazırlandık, misafirlerimize daha iyi şov sunacağız" dedi.
     Parmak, yunusları terapi amacıyla da kullanacaklarını belirterek, "Avrupa ve diğer ülkelerle bağlantılarımız var. Terapi konusunda da çalışmalarımız olacak. Haziran ayında terapiye başlıyoruz. Engelli çocuklarımız buraya gelecek ve yunuslarla tedavi amacıyla yüzecek" diye konuştu.
     Parkın satış pazarlama direktörü Mesut Batur Çat ise ziyaretçilerin çoğunluğunun Hollandalı, Rus, Fransız ve İngilizlerden oluştuğunu söyledi.
     Fransadan Bodruma tatil için gelen Hajer Khlıfı, daha önce yunusla hiç yüzmediklerini, çok farklı bir duygu olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turistler, yunuslarla yüzerek eğleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER