Turizmde çifte bayram beklentisi

Turizmde çifte bayram beklentisi -Ramazanın tatil sezonunun ortasına denk gelmesi nedeniyle yerli turistte beklentisini bulamayan turizmciler, açığı bayramda kapatmayı hedefliyor -Doğu Akdenizin en önemli turizm merkezi olan


MERSİN (A.A) - Kerem Kocalar - Ramazanın tatil sezonunun ortasına denk gelmesi nedeniyle yerli turistte beklentisini bulamayan turizmciler, açığı bayramda kapatmayı hedefliyor.
     Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin gibi özellikle yerli turistlerle turizm faaliyetlerini yürüten tatil beldelerinde, Ramazan nedeniyle yüzde 30un üzerinde iş kaybı yaşadıklarını söyledi.
     Ancak bayram nedeniyle aradaki açığı kapatabileceklerine inandıklarını anlatan Demir, Ramazan öncesinde, işlerimiz gayet iyiydi. Arap turistler olmasa da, gurbetçilerle sıkıntımızı gideriyorduk. Ancak Ramazan gelince işler bıçak gibi kesildi. Ama son 2 haftadır, Ramazan süresini kapsayan tarihlere çok fazla talep aldık dedi.
     Şu an kentteki tüm otellerin yüzde 100 doluluk oranına sahip olduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:
     Ramazanda düşen işlerimiz yeniden toparlandı, yüzümüz güldü. Tatilciler, Cuma günü itibariyle yavaş yavaş otellere gelmeye başlayacak. Pazartesi veya Salı günü de otellerimizi tekrar boşaltmaya başlayacak. Zaten daha sonrasında da, pek bir sıkıntımız kalmayacak. Çünkü okullar açılana kadar işlerimiz Ramazan öncesinde olduğu gibi devam edecek.
     Mersinde rezervasyon kabul edemez hale geldiklerini dile getiren Demir, hatta rezervasyonu olan bazı müşterileriyle görüşerek, odaları satma yoluna gittiklerini kaydetti.
    
     -Mersin faktörü-
    
     Demir, 321 kilometrelik sahil bandı ve tarihi mekanlarıyla turizmin parlayan yıldızı olarak gösterilen Mersinin Doğu Akdenizin en önemli turizm merkezi olduğunu söyledi.
     Kentin ağırlıklı olarak Adana, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri ve Karamandan misafir ağırladığını dile getiren Demir, Mersinin son zamanlarda turizmde büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, keşfedilmeyi bekleyen sahil bandının yanı sıra, tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgi gören kentin, yerli ve yabancı turist sayısında her geçen gün yaşanan artışın kendilerini sevindirdiğini vurguladı.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Turizmde çifte bayram beklentisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER