Türk doktorları Sudanda 11 bin göz

Türk doktorları Sudanda 11 bin göz ameliyatı yaptı -ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sarsılmaz: -Afrika ülkelerine giden Türk doktorları, her branşta binlerce hastanın imdadına koşuyor


İZMİR (A.A) - Gönüllü olarak 2008-2012 yıllarında Sudana giden Türk doktorlarının, bu sürede 11 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirdiği bildirildi.
     Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) tarafından organize edilen, Sudan Darfur Katarakt Projesi ve Göz Eğitim Programı kapsamında Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim alan doktor ve hemşirelere katılım belgeleri törenle verildi.
     ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı ve Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, törende yaptığı konuşmada, ESAFED gibi İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Erzurumda kurulan federasyonların, Yeryüzü Doktorları gibi hizmet verdiğini belirti.
     Türk doktorların Afrika ülkelerinde sunduğu sağlık hizmetinin önemine işaret eden Sarsılmaz, Afrika ülkelerine giden Türk doktorları, her branşta binlerce hastanın imdadına koşuyor. 2008den bu yana Sudana değişik dönemlerde giden doktorlarımız, 11 bin katarakt hastasını ameliyat etti dedi.
     ESAFED Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Erol Uysal da Afrika ülkelerinde verilen sağlık hizmetiyle ülkeler arasında gönül köprüsü kurulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Bu küçük gidiş gelişlerle Afrikanın gözünü açtığımıza inanıyorum. Sudanlı, Somalili kardeşlerimizle gönül köprüsü kuruldu. Bunda ESAFEDin çok büyük katkıları var. ESAFED organizatörlüğünde gönül köprüsü oluştu. Bu çalışmalar sayesinde Afrikanın daha çağdaş bir kıta olacağına inanıyorum. Artık Afrika, açlık, yoksulluk çaresizlik görüntüleri değil, özgür, kendinden emin ve çağdaş insanların yaşadığı kıta olarak anılacak, yaşayacaktır. Sürekli onlarla olacağız, bu çalışmaları daha ileri noktalara götüreceğiz. Yoksullukla imtihan edilmiş bir kıta ve biz seyirci kalmayacağız.
     Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş ise Sudanlılara verilen eğitimin sağlık adına önemli bir adım olduğunu, yeni eğitim programlarına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
     Sudanın Darfur eyaletinde bulunan göz merkezinden gelen doktor ve hemşireler adına konuşan Op. Dr. Salih Adem Tagaldin de İzmirde aldıkları eğitimle daha nitelikli sağlık hizmeti sunacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Türk doktorları Sudanda 11 bin göz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER