Türk filmleri Hong Konglu sinemaseverlerle buluştu

Türk filmleri Hong Konglu sinemaseverlerle buluştu -İzmir Sinema Derneği tarafından 4. kez düzenlenen Hong Kong Türk Filmleri Festivaline 8 Türk filmi katıldı -Dernek Başkanı Kayhan Kırmızıgül: Önemli bir sinema birikimine sahip Ho


İZMİR (A.A) - Senem Yazıcı - İzmir Sinema Derneğinin bu yıl 4. kez düzenlediği Hong Kong Türk Filmleri Festivali, Türk sinemasının ve kültürünün bölgede tanıtımına önemli katkılar sağlıyor.
     İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, Hong Kong Grand Cinemada 5-10 Mart tarihleri arasında yapılan ve 8 Türk filminin katıldığı festivalin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl daha fazla izleyici sayısına ulaştıklarını, festivale gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     Uzak Doğuda yapılan ilk Türk filmleri festivali olma özelliğini taşıyan etkinliğin, programında yer verdiği filmler aracılığıyla Türk sinemasının yanı sıra, Türkiyenin ve Türk kültürünün tanıtımında da önemli görev üstlendiğini ifade eden Kırmızıgül, Önemli bir sinema birikimine sahip Hong Kong seyircisini Türk sinemasıyla buluşturmaktan gurur duyuyoruz diye konuştu.
     Kırmızıgül, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiyenin Hong Kong Başkonsolosluğunun desteğiyle düzenledikleri festivalde, Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci ile Ticaret Ataşesi Şükran Öğünün kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirterek, festivalin uzun yıllar aralıksız şekilde ve her yıl izleyicisini artırarak ilerlemesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.
     4. Hong Kong Türk filmleri Festivali, Erdem Tepegözün Zerre filmiyle açılırken, bu yıl Ateşin Düştüğü Yer, Bu Son Olsun, Yük, Ferah Feza, Can, Aziz Ayşe ve Canavarlar Sofrası, Hong Konglu sinemaseverlerle buluşan diğer Türk filmleri oldu.
    
     -Türk filmleri Nisan ayında Pekinde-
    
     Çinde 2013 yılının Türk Yılı olarak kutlandığını hatırlatan Kırmızıgül, derneğin Uzak Doğuda film festivali düzenleme konusundaki deneyimini göz önünde bulunduran Kültür ve Turizm Bakanlığının, kendilerine proje üretme çağrısında bulunduğunu kaydetti.
     Sundukları Pekin Festivali önerisinin kabul edildiğini bildiren Kırmızıgül, Türk filmlerinin 23-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Pekin Türk Filmleri Festivali kapsamında ilk kez Çinli izleyiciyle buluşacağını söyledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türk filmleri Hong Konglu sinemaseverlerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER