Türk Kızılayı vekaletle kurban kesecek

Türk Kızılayı vekaletle kurban kesecek -Samsun Şube Başkanı Keskin: Bağışlanan kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak


SAMSUN (A.A) - Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Keskin, Türk Kızılayının Vekaletle Kurban kampanyası başlattığını belirtti.
     Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayınca, ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırılması için vekaleten kurban kampanyası başlattığını belirtti.
     Kurban vecibelerinin yerine getirilirken ihtiyaç sahiplerininde hatırlandığını ifade eden Keskin açıklamasında şunları belirtti:
     Türk Kızılayı 2012 yılı Vekaletle Kurban kampanyasını başlattı. Kurban vekaletlerini bu yıl 675 lira, 380 dolar, ve 310 Avro olarak belirlendi. Türk Kızılayı, vekaleten hayır sahipleri adına kestiği kurbanın etlerini 800 gramlık konserveler halinde ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar kendi görevlilerince ulaştırılacak. Kurbanların kesimi noter huzurunda, din adamları ve veteriner gözetiminde, her aşaması görüntülenecek ve vekalet sahiplerine de kurbanının kesildiğine dair SMS ile bilgi verilecek. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız Samsun şubesine nakit, kredi kartı ve makbuz karşılığı vekalet verebilecek. Ayrıca ulaşım güçlüğü yaşayan hasta ve yaşlı vatandaşlarımızda 362 431 19 90 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.
     Vekaleten kurban kesimlerinin Et ve Balık Kurumunun Erzurum, Bingöl, Ağrı, Diyarbakır, Sakarya ve Adana kombinalarında gerçekleştirileceğini de açıklayan Keskin, kesimi yapılan kurban etlerinin daha sonra Et ve Balık Kurumunun Ankaradaki tesislerinde kıyma ve kuşbaşı olarak konserve haline getirilerek dağıtılacağını kaydetti.
     Keskin kampanyaya katılanlara Türk Kızılayınca teşekkür belgesi, kurban kesim görüntülerinin özetini içeren bir adet CD ve konserve gönderileceğini de belirtti.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Türk Kızılayı vekaletle kurban kesecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER