Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları

Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları


BİLECİK (A.A) - Türk Kızılayı Bozüyük Şube Başkanı Zekeriya Yavaş, 2012 yılının ilk 7 ayında kentte 862 ünite kan toplandığını söyledi.
     Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik genelinde 7 ayda 2 bin 840 ünite kan toplandığını ve Bozüyük halkının da kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu kaydetti.
     Bozüyükün kan bağışı konusunda il genelinde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:
     Bilecikte bin 134, Söğütte 343, Osmanelinde 244, Gölpazarında 60, Pazaryerinde 143, Yenipazarda 37 ve İnhisarda 17 ünite kan toplandı. Her yıl yüzlerce kişi hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık, son yıllarda yapılan araştırmalar Türkiyedeki yıllık kan bağışı oranının nüfusun yüzde 1i kadar olduğunu gösteriyor.
     Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor. Kan, tek kaynağı insan olan çok değerli bir ilaçtır. Ağırlığı 50 kilonun üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan 18-65 yaş arasındaki herkes yılda dört kez kan bağışında bulunabilir. Gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Kan vermek vücudu yeniler.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER