Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları

Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları -Bozüyük Şube Başkanı Yavaş: Kentte Aralık ayında 689 ünite kan toplandı


BİLECİK (A.A) - Türk Kızılayı Bozüyük Şube Başkanı Zekeriya Yavaş, kentte Aralık ayında Kızılayın 698 ünite kan topladığını bildirdi.
     Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde Aralık ayı içerisinde Bozüyükteki okullarda kan bağışı kampanyası düzenlendiklerini belirterek, kampanyanın beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.
     Kentte faaliyet gösteren 15 okulda düzenlenen kan bağışı kampanyasında 698 ünite kan toplandığını ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:
     Bu rakamın beklenenin çok üstünde olması bizleri çok mutlu etti. Kampanyalarda gördük ki, Bozüyük halkı kan bağışına çok ilgili. Kampanyaları okullarda düzenlediğimiz için öğrenciler, anne ve babalarını teşvik ederek Kızılaya yeni kan bağışçıları kazandırdılar. Ayrıca öğrenciler de bu sayede kan bağışının önemini bir kez daha uygulamalı olarak görmüş oldular. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Hem hayat kurtarmak hem de sağlıklı bir vücudu sahip olmak için herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Bozüyük Şubesinin çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER