Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar,

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, konteyner kentte incelemelerde bulundu


KİLİS (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barındığı Kilisteki konteyner kenti ziyaret etti.
     Konteyner kentte incelemelerde bulunan Akar, Türk Kızılayı Kilis Şubesi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türk Kızılayının deposunu da gezen Akar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelileri rahat ettirmenin gayreti içinde olduklarını belirtti.
     Dünden bu yana çadır kentlerde ve sıfır noktasında operasyon yapmak için konuşlanan transfer bölgelerinde incelemelerde bulunduklarını anımsatan Akar, Akçakale, Ceylanpınar ve Karkamış çadır kentlerinin ardından Kilisteki konteyner kente geldiklerini ifade etti.
     İncelemelerde bulunduğu bölgelerdeki çalışmalardan memnun kaldığını aktaran Akar, şöyle konuştu:
     12 bin kişinin yaşadığı konteyner kentin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Zulümden kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli misafirlerimizi rahat ettirmeye gayret ediyoruz. Şüphesiz ki hiçbir zaman kendi evlerindeki kadar rahat olmayacaklardır ama elimizden geldiği kadar misafirperverliğimizi göstermeye çalışıyoruz. Türk Kızılayının geçmişinde bu tür hizmetler çoktur. Dünyanın neresinde bir acı olursa zulme uğrayan biri olursa Türk Kızılayı onun yanında olmaktadır. Somali ve Arakanda bu operasyonlarımız devam ediyor. Suriyeliler bizim komşumuz ve akrabamızdır. Türkiye ve Türk Kızılayı olarak onlara kollarımızı açmış durumdayız. Bu çalışmalarımız devam edecek.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER