Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Kızılay eğer bir yere bir çivi çakacaksa oranın tapusu bizim olsun istiyoruz


ORDU (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay eğer bir yere bir çivi çakacaksa oranın tapusu bizim olsun istiyoruz dedi.
     Türk Kızılayı Ordu Şubesinin olağan genel kuruluna katılmak üzere Orduya gelen Akar, Vali Orhan Düzgünü makamında ziyaret etti.
     Burada Türk Kızılayının yaptığı çalışmalarla ilgili Vali Düzgüne bilgi veren Akar, Türkiyenin belirlenen bölgelerinde Türk Kızılayının olası afet durumlarında müdahale edebilecek depolar oluşturduğunu ancak bazı illerde de şubelerin işleteceği koltuk altı depolar açmak istediklerini söyledi.
     Koltuk altı depoların açılması noktasında yer konusunda önlerine çıkan prosedürü aşamadıklarını anlatan Akar, şöyle konuştu:
     Mesela bu durum Erzincanda başımıza geldi. Bizim orada maden suyu işletmemiz var, yeni aldık. Büyük bir maden suyu fabrikası açıyoruz. Ama araziyi ihale etmek zorunda kaldılar. Böyle bir prosedür izleniyor. Tabi ihale veya neyse bu biraz piyasa rayiçlerinin altında olması lazım. Kızılay eğer bir yere bir çivi çakacaksa oranın tapusu bizim olsun istiyoruz. Eskiden valilerimiz, hükümetimiz yerleri tahsis ediyordu. Fakat daha sonra bu başımıza iş açıyor. Yatırım yapacaksak kendi mülkümüz üzerine yapmamız lazım. O bakımdan, alın buraya yapın diye bir şey deseler bile bize, öncelikle tapuyu almak istiyoruz. Kan hizmetlerinde ise bunu biraz çiğniyoruz. Çünkü kanı mutlaka depolamamız lazım.
     Vali Düzgün ise Orduda arazi bulma noktasında Türk Kızılayına ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER