Türk kızın Almanyaya vizesiz girmek için

Türk kızın Almanyaya vizesiz girmek için başlattığı hukuk mücadelesi -Ailesiyle Türkiyede yaşayan ve 2007 yılında Almanyada çalışan babasının yanına vizesiz gidebilmek için hukuk mücadelesi başlatan Leyla Ece Demirkan ile ilgili Lüksemb


ANTALYA (A.A) - Ailesiyle Türkiyede yaşayan ve 2007 yılında Almanyada çalışan babasının yanına vizesiz gitmek için hukuk mücadelesi başlatan Leyla Ece Demirkan ile ilgili Lüksemburgda Avrupa Birliği Adalet Divanında (ABAD) görülen davanın 6 Kasımda yapılacak duruşma ile devam edeceği bildirildi.
     Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Gümrükçü, üniversitenin senato salonunda düzenlediği basın toplantısında, Vizesiz Avrupa ve Vize Ötesi Haklar konusunda açıklamada bulundu.
     Türk halkından AB ülkelerine olan gezilerinde vize talep edilmesinin hukuki açıdan doğru olmadığını savunan Gümrükçü, bu doğrultuda 2007 yılında 14 yaşında olan bir Türk kızın hukuk mücadelesi başlattığını hatırlattı.
     Bugün 19 yaşındaki Leyla Ece Demirkanın, Almanyada işçi olarak çalışan babasının yanına vizesiz gidebilmek için 2007 yılında dava açtığını, davanın Avrupa Birliği Adalet Divanında görülmeye başlandığını anlatan Gümrükçü, 6 Kasım tarihinde duruşma yapılacağını bildirdi.
     Duruşmaya Türk tarafların izleyici olarak katılmasını isteyen Gümrükçü, kalabalık bir katılım sağlamak için Almanyada toplantı yapacaklarını, oradaki Türklerin duruşmaya katılmalarını isteyeceklerini ifade etti.
     Davanın takipçisi olduklarını göstermek istediklerini vurgulayan Gümrükçü, Uzun süredir devam eden davadan lehte bir karar çıkmasını bekliyoruz, aksi takdirde mahkeme heyeti hukuksuz bir karar almış olacak dedi.
     Türkiyenin Avrupa Birliğine üye aday ülke konumunda olduğuna ve her Türkün Avrupaya vizesiz seyahat etme hakkı bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Gümrükçü, Leyla Ece Demirkanın başlattığı hukuk mücadelesinde sonuna kadar haklı olduğunu savundu.
     Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerindeki tartışmalarda vizesiz Avrupa konusunun önemli yer işgal ettiğini dile getiren Gümrükçü, şunları söyledi:
     Türkiyeye dönük ABAD kararları, birlik üyelerinin kamuoyuna yanlış veya eksik bilgilendirme yapmaları gibi konular, AB üye ülkelerinde hukuki güvencesizlik yaratmaktadır. Buna karşın Avrupalı bilim insanlarıyla yürütülen çalışmalarda Avrupa Birliği nezdinde kazanılmış haklarımız bilimsel ve hukuki temelleriyle ortaya konulmuş ve Türkiyeyi bu ilişkilerde üçüncü ülkelerden ayıran birçok temel farklılıklar dillendirilmiştir.
    
     Muhabir: Hatice özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türk kızın Almanyaya vizesiz girmek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER