Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Türkiyede görev yapan bazı ülkelere mensup 50 dolayındaki emniyet görevlisi, Rizenin Ayder Yaylası ve Zil Kaleyi gezdi.


RİZE (A.A) - Türkiyede görev yapan bazı ülkelere mensup 50 dolayındaki emniyet görevlisi, Rizenin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylasını ve Zil Kaleyi gezdi.
     Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen geziye, ABD, Almanya, Arnavutluk, Belçika, Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kazakistan, Rusya, Sudan ve Ukraynanın Ankaradaki çeşitli birimlerinin güvenlik ofislerinden emniyet mensupları ve aileleri katıldı. Ziyaretçiler, Ayder Yaylasında doğa yürüyüşü yaptı, Zil Kaleyi gezdi.
     Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, geziyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede görev yapan yabancı emniyet irtibat görevlileri ile güzel bir etkinlik yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
     Gezinin amacı meslektaş olarak birbirimizi tanımak, Rizedeki doğal güzellikleri onlara göstermek ve anlatmak. Ülkemizin güzelliklerini tanıtmak. Türkiyedeki bu güzellikleri gördükten sonra gönül elçileri olacaklarına inanıyorum. Kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiyenin değerlerini ve güzelliklerini anlatacaklardır. Buna vesile olabiliyorsak teşkilatım adına gurur duyarım.
     Sudan Büyükelçiliği polis irtibat görevlisi Gamal Mohammed Khair ise program ile söz konusu irtibat görevlileri ve emniyet mensuplarının daha güçlü bir iletişim oluşturacağını savunarak, Emniyet teşkilatlarının düzenlediği bu faaliyet için teşekkür ediyorum. Türkiye, en güzel ülkelerden, Rize de en güzel illerden birisidir. Doğallığı ve güzelliği ile çok güzel bir yer dedi.
     Fransa Büyükelçiliği iç güvenlik ataşesi Fredenc Le Pollozec, gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiğini kaydederek, Polis arkadaşlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER