Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Kutlamalar kapsamında Bayburtta tören düzenlendi


BAYBURT (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü, Bayburtta düzenlenen törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Albay Ahmet Avcı, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Bekir Tarkan Tekin, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.
     Emniyet Müdürü Aydoğanın, Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla tamamlandı.
     Buradaki törenin ardından Emniyet Müdürlüğü binası giriş bölümünde, Polis Sergisi açıldı.
     Aydoğan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Demir ile makamında tebrikleri kabul etti. Kutlamalar, Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ile sona erdi.
    
     -Aydoğanın kutlama mesajı-
    
     Aydoğan, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 10 Nisan 1845de kurulan Emniyet Teşkilatının yaklaşık iki asırdır vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için büyük özveriyle çalıştığını belirtti.
     Vatandaş memnuniyeti odaklı hizmet felsefesini benimsediklerini ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti:
     "Bayburt halkının güven ve desteğini her zaman yanında hisseden personelimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın bilinci içinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle, vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden teşkilat mensuplarımızı rahmet, gazi ve emeklilerimizi minnetle anıyorum. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan fedakar meslektaşlarımızın ve değerli ailelerinin 10 Nisan Polis Gününü kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER