Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Vali Ata: "Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri olan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını bildirdi.
     Ata, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Polis Teşkilatının, kanunlarla verilen görevleri devletine ve vatandaşına karşı üstün bir görev aşkıyla yürüten, çok başarılı hizmetlere imza atmış köklü geçmişiyle, vatandaşın güven kapısı olmuş bir kurum olduğunu belirtti.
     Devletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden emniyet mensuplarının, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşaması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığına dikkati çeken Ata, Türk Polis Teşkilatının, gelişmeye açık yapısı ile sürekli kendini yenileyebilen, vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışıyla, bu konuda Avrupa Birliği güvenlik standartlarını benimsediğini ve başarılı şekilde uyum sağladığını vurguladı.
     Evrensel değerleri başarıyla koruyan, temel insan haklarını gözeten başarılı uygulamaların Türkiyede evrensel hukuk değerleriyle donatılmış, demokratik bir yönetim anlayışının yerleşmesine önemli katkı sağladığını, bunun da AB Müzakere sürecinde önemli mesafeler alınmasını kolaylaştırdığını aktaran Vali Ata, şunları kaydetti:
     Ülkemizin aydınlık geleceğine en büyük hizmet ve katkıyı sağlayan kurumlarımızdan Türk Polis Teşkilatımızın, Cumhuriyetimizin özü ve ruhu olan Atatürk ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine, hukukun her zaman ve her şartta üstünlüğüne, kanunlara bağlı kalarak milletimizin huzur ve güven içinde yaşamasının en büyük teminat ve güvencelerinden biri olacağına inancımız tamdır. Kamu düzeni ve asayişinin devamı için, yetkilerini başta Anayasamız ve kanunlarımızdan alan emniyet mensuplarımız, devletimizin tüm vatandaşlarını kucaklayan şefkati ve adaletinin temsilcileridir.
     Türkiye Cumhuriyetinin en köklü kurumlarından biri olan Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Türk Polisi, gücünü vatandaşımızın sevgisinden alarak icra ettiği tüm görevlerde, önüne çıkan güçlüklerin üstesinden gelebilmeyi başarmıştır. Polis Teşkilatının 168inci kuruluş yıl dönümünü kutlarken, üstlendiği görevi ve kutsal vatanı uğruna şehit olan, emniyet mensuplarımızı rahmetle anıyor, malullerimize ve halen görev başında bulunanlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER