Türk soydaşlar Talaslı çocukları coşturdu

Türk soydaşlar Talaslı çocukları coşturdu


KAYSERİ (A.A) - Talas Belediyesinin ev sahipliğinde Kayseriye gelen Türk akraba ve soydaş toplulukları, Talaslı çocuklara unutulmayacak bir nevruz gösterisi yaşattı.
     Kırgızistandan Azerbaycana, Kazakistandan Dağıstana kadar 10 Türk Cumhuriyetinden 80 sanatçının gösterileri, izleyenleri büyüledi.
     Talas Spor Salonunda Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Erciyes Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğiyle düzenlenen şenliğe, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırımın yanı sıra eşi Aynur Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, başkan yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Folklor ekiplerinin yöresel gösterileri ve seslendirilen şarkılar, salonu dolduran çocukları mest etti.
     Kırgızistanlı bir sanatçının Eski Dostlar şarkısını seslendirmesi salonda büyük alkış aldı.
     Şenlikte konuşan TDBB Başkan Yardımcısı ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, birçok program yaptıklarını ancak bugün ki gibi sıcak, candan, sevgi dolu bir program gerçekleşmediğini söyledi. Başkan Yıldırım, yıllardan beri Türk kardeşlerle kavuşmayı hayal ettiklerini belirterek, Bizim soydaşlarımıza, kardeşlerimize özlemimiz çok büyüktü. Ama artık Allaha şükür her birimizin eli diğerine ulaştı dedi.
     Başkan Yıldırım, bu buluşmayı sağlayan TÜRKSOYa teşekkür ederken, Şimdi gün, kardeşlerle birleşip, sarılıp yarınlara daha güvenli bakmanın günü. Bu programı çocuklarımıza Türk dünyasının ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermek, hafızalarında yer etmesi için düzenledik diye konuştu.
     Nevruzun Türklerin binlerce yıllık geleneği olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, Birileri nevruzu yıllar yılı teröre alet etti, istismar etti. Bu bayram Türk coğrafyasının bayramı. Keşke nevruzda bayramlar olsa. Birliğimizi kardeşliğimizi daha çok pekiştirebilsek ifadesini kullandı.
     TÜRKSOY Temsilcisi Askar Turganbayev ise, amaçlarının Türk dünyasını birbirleriyle kaynaştırıp, nevruzun bütün Türklerin ortak bayramı olduğunu bildirmek olarak ifade etti. Türk soydaşların gerçekleştirdiği nevruz şenliği, konuklara çiçek verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Türk soydaşlar Talaslı çocukları coşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER