Türk vatandaşı Ömer Kayanın Hondurasta öldürülmesi

Türk vatandaşı Ömer Kayanın Hondurasta öldürülmesi -Hondurasta vurularak öldürüldüğü bildirilen Ömer Kayanın Antalyanın Demre ilçesindeki ailesi, oğullarının cenazesini Türkiyeye getirebilmek için Honduras Fahri Konsolosuna ve


ANTALYA (A.A) - Orta Amerikadaki Hondurasta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kayanın Demrede yaşayan ailesi, oğullarının cenazesini Türkiyeye getirebilmek için Honduras Fahri Konsolosuna vekalet gönderdi.
     Demreye bağlı Beymelek beldesi İskele Mahallesinde yaşayan Kaya ailesi, yaklaşık 15 yıl önce İngiltereye giden ve bu ülkede yaşayan 34 yaşındaki oğulları Ömer Kayanın orta Amerika ülkelerinden Hondurasta öldürülmesinin üzüntüsünü yaşıyor. Aile, oğullarının cenazesini Türkiye getirebilmek için çabalıyor.
     Ömer Kayanın babası Selahattin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıldır yurt dışında olan oğlunun böyle bir olayla hayatını kaybetmiş olmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını, olayı öğrendikleri günden beri oğullarının cenazesini Türkiyeye getirmek için mücadele ettiklerini söyledi.
     Honduras ve Türkiye arasındaki saat farkından dolayı yürütülen işlemlerin gecikmeye uğradığını, ayrıca hafta sonu olması nedeniyle de işlem yapılamadığını beliren Kaya, son olarak Meksika Konsolosluğuna vekalet gönderdiklerini anlattı.
     Demrede bulunduğu sırada olayı duyan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın kendilerini ziyaret ettiğini bildiren Kaya, Acımız çok büyük, neden böyle bir olay başımıza geldi bilmiyorum. Ama daha da ötesi cenazemizin getirilmesi konusunda yaşadığımız sıkıntı. Yabancı bir ülke, nasıl olacağını, ne istediklerini tam bilemiyoruz. İnşallah en kısa sürede cenazemiz Türkiyeye, memleketimize gelir dedi.
     İngilterede bir emlak şirketinin sahibi olan iş adamı Ömer Kaya, geçtiğimiz hafta salı günü Hondurasın San Pedro Sula kentinde fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişi ya da kişiler tarafından boynundan silahla vurularak öldürülmüştü.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türk vatandaşı Ömer Kayanın Hondurasta öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER