Zeytin festivalinin develeri gelmeye başladı

Zeytin festivalinin develeri gelmeye başladı -Burhaniyede hafta sonunda yapılacak Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinin son günü düzenlenecek güreşler için 120 deve, ilçeye gelmeye başladı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede hafta sonunda yapılacak Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinin son günü düzenlenecek güreşler için 120 deve, ilçeye gelmeye başladı.
     25-27 Ocak arasında, zeytin ve zeytinyağı kültürünü yaşamak, yaşatmak ve yarına taşımak amacıyla yapılan Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinde, birçok etkinlik yer alacak.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla 25 Ocak Cuma günü başlayacak ve Pazar gününe kadar sürecek festivalde, zeytin ve yağı üzerine panel, konferans, gençlik etkinlikleri, zeytinyağlı yemek yarışmaları, konserler ve sergi açılışları gerçekleştirilecek.
     Festivalin son gününde bölgenin en geniş katılımlı deve güreşlerden biri yapılacak. Güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden gelecek 120 deve, kazanmak için mücadele edecek.
     Güreşleri için ilçeye gelen develer, kent merkezinde boy göstermeye başladı. Havut giydirilerek davul zurna eşliğinde Burhaniye sokaklarında dolaştırılan güreşçi develer, birçok kişinin ilgisini çekerken, bazıları hatıra fotoğrafları çektirdi.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Zeytin festivalinin develeri gelmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER