Türk

Türk-Fransız Ticaret Zirvesi -Genç Sanayici ve İş adamları Derneği tarafından düzenlenen Ticaret Zirvesi İkili İş Görüşmeleri programı kapsamında Kayserili iş adamları ile Fransız iş adamları buluştu -Lyon Synerj Derneği Başk


KAYSERİ (A.A) - Fransa Lyon Synerj Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Demiray, Büyük bir ekonomik krizde olan Avrupanın kurtuluşu Türk iş adamlarının elinde dedi.
     Genç Sanayici ve İş adamları Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen Ticaret Zirvesi İkili İş Görüşmeleri programı kapsamında Kayserili iş adamları ile Fransız iş adamları bir araya geldi.
     Hilton Otelde düzenlenen programda konuşan Demiray, Avrupa ülkelerinde devam eden ekonomik krizin her geçen gün giderek büyüdüğünü ve çok büyük şirketlerin kapandığını söyledi.
     Türk iş adamlarının girişimci olması ve özellikle Kayserinin ticaretin merkezi olması nedeniyle bu tür ikili görüşmeleri çok önemsediklerini belirten Demiray, şunları söyledi:
     Avrupada ekonomik kriz olmasına rağmen Türkiyenin ekonomisi iyi bir yerde. Bunu gören yurt dışındaki iş adamları Türk iş adamları ile iş birliği yapmak istiyor. Büyük bir ekonomik krizde olan Avrupanın kurtuluşu Türk iş adamlarının elinde. Çünkü krizde olan ülkelerdeki iş adamları bir çıkış yolu arıyor ve ekonomisi iyi olan ülkelere yönelme mecburiyeti hissediyor. Biz de inşaat, gıda, otomotiv, çelik kapı, mermer, elektronik ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren 22 iş adamı ile Kayseriye geldik. Burada Kayserili iş adamları ile görüşerek daralan pazarımızı genişletmenin yollarını arayacağız. Kayseriye gelmemizin en önemli nedenlerinden birisi de Kayserinin ticaretin merkezi olması ve iş adamlarının ticari zekası. Kayserili sanayicilerle yapacağımız görüşmeler sonrasında dernek üyesi iş adamlarımız başka sektörlere de girebilir. Bu görüşmeleri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Şu an Fransada Büyük Paris projesi var. Bu projenin büyük bir bölümünü Türk iş adamları yapacak. Bunun gibi daha çok sayıda proje var. Bunların yapımı için de yine Türk iş adamları girişimlerde bulunuyor.
    
     -Avrupadaki kriz iş adamlarının girişimleriyle aşılabilir-
    
     GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş da, Avrupada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle gelişmiş birçok ülkede büyük şirketlerin battığını ve ciddi anlamda sıkıntı yaşandığına dikkati çekti. Yaşanan ekonomik sıkıntıları aşma adına Avrupalı iş adamlarının Türkiye ile yakın temas içerisine girdiğini ifade eden Kınaş, Avrupadaki ekonomik krize rağmen Türkiyenin ihracatı her geçen gün giderek artıyor. Avrupadaki kriz de iş adamları ve iş adamları dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlarının girişimleriyle aşılabilir. O nedenle bu tür ikili görüşmeleri biz de önemsiyoruz. Bu görüşmeler sayesinde hem Türk iş adamları hem de yurt dışındaki iş adamları yeni pazarlar ve yeni iş alanları bulabiliyor. Bu da daralan ekonomiye nefes aldırıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER