Türkiyede Ramazanın ilk iftar topu Karsta

Türkiyede Ramazanın ilk iftar topu Karsta atıldı -Vali Kara: Ramazan ayı zenginlerin yoksulları, açlığı, yoksulluğu hatırladığı ayın adıdır


KARS (A.A) - Türkiyede Ramazan ayının ilk iftar topu, Hasan Harakani türbesinin bulunduğu Evliya Camisi bahçesinden atıldı.
     Kars Valiliğince 8 yıldır geleneksel hale getirilen iftar topu, bu yıl da akşam ezanı eşliğinde Ateşleyici Yeterlilik Belgesi bulunan ve aynı zamanda gazeteci olan Tacettin Durmuş tarafından ateşlendi.
     Vali Ahmet Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının Allahın insanlara ikramı olduğunu ifade etti. Oruç tutanların sıhhat bulacağını vurgulayan Kara, Ramazan ayı bir fabrika gibi insan fabrikasının bir ay dinlendirilmesidir. Ramazan ayı zenginlerin yoksulları, açlığı, yoksulluğu hatırladığı ayın adıdır. Peygamber efendimizin değimiyle Ramazan ayı İslam ümmetinin ayıdır diye konuştu.
     Ramazan ayının bütün Müslüman alemine, Türk milletine ve İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Vali Kara, Hasan Harakani Hazretlerinin sofrasıyla da ünlü olduğunu anımsatarak, ilk topun buradan atıldığını söyledi.
     Bu yıl iftar çadırını Harakani Hazretlerinin türbesinin yakınında kurduklarını anımsatan Kara, Güzel bir çadır oldu. Millet iftarını açacak. Fakirler, zenginler hepimiz aynı masada iftar edeceğiz, beraberce. Toplumda biraz da sosyal dayanışmanın belirginleştiği ayın adıdır Ramazan dedi.
     Vali Kara, daha sonra, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve daire müdürleri ile kurulan iftar çadırında vatandaşlarla sıraya girerek, yemeğini alıp, orucunu açtı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiyede Ramazanın ilk iftar topu Karsta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER