Türkiyede tekstil ürünleri ihracatı

Türkiyede tekstil ürünleri ihracatı -Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Burkay: -Son yıllarda Ar-Ge ve inovasyona yönelerek farklılık oluşturan Türkiyedeki tekstil firmaları, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen ihrac


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, son yıllarda Ar-Ge ve inovasyona yönelerek farklılık oluşturan Türkiyedeki tekstil firmalarının, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen ihracat hedeflerini tutturduğunu bildirdi.
     Burkay, mart ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı ve Texbridge Fuarı gibi küresel etkinliklerle tekstil alanına yön veren birliğin, yıllık 1,4 milyar dolar ihracat hedefine kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti. Birliğin, geçen yıl mart ayında 116 milyon 617 bin dolar olan ihracatının, bu yıl aynı dönemde yüzde 6,78 artışla 124 milyon 526 milyon dolara ulaştığı bilgisini veren Burkay, şöyle devam etti:
     Son yıllarda Ar-Ge ve inovasyona yönelerek farklılık oluşturan Türkiyedeki tekstil firmaları, dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen ihracat hedeflerini tutturuyor. 2011 yılının nisan ayı ile 2012nin mart ayı arasındaki bir yıllık dönemde UTİB olarak ihracatımız 1 milyar 151 milyon 220 bin dolar olmuştu. İhracatımız, 2012nin nisan ayı ile 2013ün mart ayı arasındaki bir yıllık süreçte ise yüzde 8,03 artışla 1 milyar 243 milyon 630 bin dolara ulaştı.
     Bu yıl 4üncüsü düzenlenen Texbridge Fuarında, yerli, yabancı birçok sektör temsilcisi bir araya geldi. Texbridge, zengin içeriğiyle her geçen gün dünyanın en önemli fuarları arasına girme hedefine yaklaşıyor. Birlik olarak bir yılda 50 proje yürüttük ve sektörü iyice canlandırmak için önemli fuarlara öncülük ettik. Bu yılın ilk çeyreğinde hem ülke hem de UTİB olarak ihracatımızı artırdık. Texbridge gibi fuarlar ve hayata geçireceğimiz yeni faaliyetlerle Türk tekstilinin dünyada daha fazla ses getirmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.
     Burkay, 2009 yılından bu yana kendilerine, sektörde uygulanmak üzere 850 proje önerisi geldiğine işaret ederek, bu yıl 5incisini gerçekleştirecekleri Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında sektöre sunulacak birbirinden ilginç 294 projenin yer alacağını duyurdu.
    
     Muhabir: Cem Şan / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türkiyede tekstil ürünleri ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER