Türkiyenin 2012 büyüme oranı

Türkiyenin 2012 büyüme oranı -Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer: Dünyada yaşanan ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiyede ihracat artışının devam etmesi, ileriye dönük beklentilerimizi güçlü tutmaktadır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Dünyada yaşanan ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiyede ihracat artışının devam etmesi, ileriye dönük beklentilerimizi güçlü tutmaktadır dedi.
     Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinde geçen yıl yüzde 2,2 oranındaki büyümenin beklentilerinin altında kalmasını, bir dinlenme olarak yorumladığını, 2013 yılı ikinci çeyreğinde büyüme rakamlarının yüzde 5 seviyelerine çıkmasını beklediklerini söyledi.
     Özer, şunları kaydetti:
     İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz gibi Avrupa Birliği ülkelerinde ekonomik daralma yaşanırken, Türkiye ekonomisindeki büyüme oranının yüzde 2.2 olarak gerçekleşmesini yine de olumlu buluyoruz. 2013 yılı ikinci çeyreğinde büyüme rakamlarının yüzde 5 seviyelerine çıkmasını bekliyoruz. Çünkü dünyada yaşanan ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiyede ihracat artışının devam etmesi, ileriye dönük beklentilerimizi güçlü tutmaktadır.
    
     -Yüzde 2,2lik büyümek de bir mutluluktur-
    
     Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de Türkiyenin geçen yıl başında ümit ettiği ve planladığı büyüme rakamına ulaşamadığını dile getirerek Biz sanayiciler genç nesli istihdam yaratma, büyüme ile yeni işyerlerine sahip olan bir sanayi ortamına girmek zorunluluğumuz var. Büyümenin yüzde 2,2 kalmasının en önemli sebebi merkez bankası ve hükümetin aldığı tasarruflardır. Bu ortamda yüzde 2,2lik büyümek de bir mutluluktur. Yılın başından beri iyi giden işlerimizle inanıyorum ki büyümemiz yüzde 5in altında olmayacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türkiyenin 2012 büyüme oranı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER