Türkiyenin en temiz OSBsi seçildi

Türkiyenin en temiz OSBsi seçildi


ANKARA (A.A) - Sincan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak da bilinen Ankara 1. OSB ile Gebze OSB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiyenin en temiz OSBsi seçildi.
     Ankara Sanayi Odasından (ASO) yapılan yazılı açıklamaya göre, 1. Organize Sanayi Bölgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Temiz Türkiyem konulu çevre yarışmasında, Türkiyenin en temiz Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlendi.
     İstanbul Four Seasons Oteldeki ödül töreninde konuşan ASO ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik faaliyetlerin mutlaka çevresel bedeli de olduğunu belirterek, Bu bedeli azaltmak, minimize etmek hepimizin görevi. Doğaya kendisini tamir edecek zamanı tanımamız, ona yardımcı olmamız lazım ifadesini kullandı.
     Üretim faaliyetlerini çevre ile barışık yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Özdebir, bundan sonraki hedeflerinin Ankaradaki bütün OSBlerin aynı ödülü alması olduğunu söyledi.
     En temiz organize sanayi bölgesi seçilmenin kendilerine gurur verdiğini belirten Özdebir, Bölgedeki sanayicilerimiz bize destek vermeselerdi bunu tek başımıza yapamazdık. Bu başarıda bölgede yer alan bütün sanayicilerimizin payı var. Ben bütün sanayicilerimize teşekkür ediyor hepsini kutluyorum. Bu ödül bize yeni sorumluluklar yükledi. Bundan sonra artık Ankaralı sanayiciler olarak hedefimiz çıtayı daha da yükseltmek değerlendirmesinde bulundu dedi.
     Özdebir ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlundan alırken, Ankara 1. OSB birinciliği Gebze OSB ile paylaştı. Yarışmada ikinciliğe Kocaeli TOSB, üçüncülüğe Tarsus OSB layık görüldü.
    
     Muhabir : Erdal Çelikel
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Türkiyenin en temiz OSBsi seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER