Türkiyenin ilk monorayı İzmirde kurulacak

Türkiyenin ilk monorayı İzmirde kurulacak -İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemirdeki yeni fuar alanı ile İZBAN arasındaki ulaşımı monoray sistemiyle yapacak


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Gaziemirde yapım çalışmalarına başladığı yeni fuar kompleksine ulaşımın 2 kilometrelik monoray sistemiyle sağlayacağı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İZBANa entegre olacak ve sadece fuar alanına ulaşım sağlayacak 2 kilometrelik monoray sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiği, yaklaşık 400 milyon liraya mal olacak fuar kompleksine ulaşımı rahatlatacak yeni imar yollarının da planlandığı belirtildi.
     Monoray sisteminin, İZBANın ESBAŞ istasyonundan başlayacağı, Akçay Caddesini keserek çevreyolu-Gaziemir Kavşağı-çevreyolu paralelinden devam ederek yeni fuar alanına ulaşacağı kaydedildi.
     Sistemin, Türkiyede ilk olarak İzmirde kurulacağı bildirildi.
    
     -Monoray-
    
     Şehiriçi demiryolu ulaşım çeşitlerinden birisi olan monorayda vagonlar, tek bir adet ray üzerinde veya altında asılı şekilde gidiş ya da geliş istikametinde hareket ederler.
     Toplu taşımacılıkta kullanılan ray sistemi, bir kolon üstüne oturulan iki kiriş ve bu iki kirişin üzerinde bulunan raylar ile gidiş ve geliş aynı anda gerçekleştirilmektedir.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk monorayı İzmirde kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER