Türkiyenin ilk yüz nakli

Türkiyenin ilk yüz nakli -Türkiyenin yüz nakli yapılan ilk hastası Uğur Acar, yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutladı -20 yaşına basan Uğur Acar: -Bana verilen en güzel hediye yeni yüzüm


ANTALYA (A.A) - Türkiyenin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutladı.
     Uşakta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kayanın yüzünün Türkiyede ilk defa yapılan operasyonla nakledildiği Uğur Acar için Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan Akdeniz Restoranda doğum günü kutlaması düzenlendi.
     20nci yaşını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile ameliyata katılan doktorlar ve hemşireler katıldı.
     Doğum gününü pasta keserek kutlayan Acar, 21 Ocakta yeni yüzüyle yeni hayata başladığını hatırlattı.
    
     -Hayatında ilk defa doğum günü kutladı-
    
     Acar, Hayatımda ilk defa yaş günümü kutladım. Bundan önceki yaşamımda böyle şeyleri yaşama fırsatım olmamıştı. Yüzüme kavuştuğum yerde doktorlarım ve iş arkadaşlarımla beraber doğum günümü kutladığım için mutluyum. Bana verilen en güzel hediye yeni yüzüm dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Türkiyenin ilk yüz naklinin yapıldığı 21 Ocak 2012 tarihinin Akdeniz Üniversitesi, Türkiye ve Uğurun hayatı açısından önemli bir tarih olduğuna dikkati çekti.
     Uğurun hayatının en güzel dönemlerini yaşadığını ifade eden Kurtcephe, Uğurun kendileri için değerli olduğunu dile getirdi. Uğurun doğum gününü birlikte kutladıkları için mutluluk duyduğunu kaydeden Kurtcephe, Umarım Uğurun her günü bu kadar güzel olsun. Bundan sonraki hayatında da herşey umarım gönlünce olur. Uğur bizim oğlumuz gibi. Onunla birlikte daha keyifli günlerde beraber olacağız dedi.
     Kurtcephe, konuşmalarının ardından Acara takım elbise hediye etti. Acar, kendisine hediye edilen takım elbiseyi giydi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk yüz nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER