Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Ülkesindeki olaylarda oğlunun yaralandığını öğrenince kalp krizi geçiren Suriyeli baba, 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Suriyedeki olaylarda oğlunun yaralandığını öğrenince kalp krizi geçiren baba, 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
     Suriyenin Halep kentindeki bir lisede tarih öğretmenliği yapan Muhammed Zeydan, ülkesindeki iç karışılık nedeniyle 4 ay önce ailesiyle Türkiyeye sığındıktan sonra Kahramanmaraştaki çadır kentte yerleştirildi. Zeydanın 22 yaşındaki oğlu Esed Zeydan ise daha sonra Suriyeye döndü.
     Oğlunun 23 gün önce çıkan çatışmada yaralandığını öğrenen baba Zeydan, çadır kentte fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Zeydan, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde ameliyat oldu. Yaklaşık 3 haftadır hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Suriyeli baba, yaşam mücadelesini kaybetti.
     Zeydanın cenazesi, yakınlarınca hastane morgundan alınarak çadır kentte getirildi. Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Suriyenin Teftenaz kentine götürüldü. Babasının ölüm haberini alan Esed Zeydan da Kahramanmaraşa gelerek cenaze törenine katıldı.
     Zeydanın kızı Olimpus Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kardeşinin yaralanma haberiyle fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.
     Babalarının ölümüyle büyük acı yaşadıklarını belirten Zeydan, Babam hastanede tam 23 gün hayatta kalma mücadelesi verdi. Hastanede çok iyi baktılar ama ömrü buraya kadarmış. Babam rahatsızlanmasaydı Suriyedeki ağabeyimi görmeye gidecekti dedi.
     Bu arada, vefat eden Muhammed Zeydan, rahatsızlanmadan bir gün önce haber takibi için çadır kentte bulunan AA muhabirine ülkesinde yaşanan olayları anlatmış, Türkiyeye teşekkür etmişti.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER