Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Bacıoğlu: -Sendika olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağın eksik bırakılmasıdır


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Sendika olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağın eksik bırakılmasıdır dedi.
     Bacıoğlu, Madenci Anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, 2013 yılı bütçesinde, bütçe ve cari açığın memur, emekli, dul ile yetimlerden kesilecek para ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağını öne sürdü.
     Bütçede enflasyon hedefinin yüzde 5,3, büyüme hedefinini ise yüzde 4 olarak planlandığını ifade eden Bacıoğlu, şunları kaydetti:
     Özel Tüketim Vergisindeki artış yüzde 17, KDV artışı yüzde 18 ve toplam vergilerdeki artış da yüzde 14 olarak palanlanmıştır. Bunun anlamı dar ve sabit gelirlerini sırtına binecek yeni vergilerdir. Vergi dilimi nedeniyle haziran ayından sonra azalacak maaşlardır. Bütçe de milli gelir de milletin ortak kaynağıdır. Hükümetin görevi herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek ve elde edilen geliri hakça paylaşmaktır. Bu anlayışla dar ve sabit gelirlilerin insanca bir yaşama kavuşması hayalden öteye gitmeyecektir. Sendika olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağın eksik bırakılmasıdır.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER