Türkiye Muhtarlar Federasyonundan Vali Balkanlıoğluna ziyaret

Türkiye Muhtarlar Federasyonundan Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu ziyaret etti.
     Vali Balkanlıoğlu, Özünal, beraberinde Teşkilat Başkanı ve Mersin Şube Başkanı Ömer Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüzün ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiyenin hemen hemen her yerinde görev yaptığını ifade etti.
     Bugünde dahil olmak üzere geçmişte muhtarlarla hep içiçe çalıştıklarını aktaran Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     "Gerek mahalle muhtarlarımız gerekse köy muhtarlarımız bizlerin en yakın çalışma arkadaşlarımızdır. Aynı zamanda sürekli, ilçe ve köy ziyaretlerinde bulundum. Afyonkarahisar merkezinde beldeleri ile beraber, hiç gitmediğimiz köy yoktur. İlçelerimizin de köylerinin büyük bir bölümünü de gezdim. Bu ziyaretlere kendimde bir minibüse binerek yanımda il müdürlerini de götürdüm. Kimseye külfet yüklemeden, buralardaki muhtarlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın istek, talep ve şikayetlerini dinledim. Muhtarlar bulunduğu yerleşim yerinin her şeyidir."
     Özünal da Türkiyede 29 büyükşehir olduğunu ve söz konusu büyükşehirlerde, köylerin tüzel kişiliğinin kalktığını ve mahalle olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Bizlerde bir çalışma içerisine girdik ve sonuç olarakda mahalle muhtarlarının kaldırılmasını engelledik. Bu büyükşehir uygulamasının yanında muhtarlıklara çok güzel uygulamalar yapıldı. Bu konu ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu ile Muhtarlar Derneği çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla buradayız."
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Muhtarlar Federasyonundan Vali Balkanlıoğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER