Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz:

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz: -Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı -Engelliler, kurdukları derneklere üye olmuyor


ORDU (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı dedi.
     Boyraz, Atatürk Kültür Merkezinde Ordu Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen Engelsiz Ordu İçin El Ele isimli panelde yaptığı konuşmada, engellilerin karşılaştığı sorunlardan söz ederek, Bizler engelliler olarak sokağa çıktığımızda bir engelle karşılaşmak istemiyoruz. Tek arzumuz bu diye konuştu.
     Engellilere yönelik bazı çalışmalar olduğunu ancak bunları yeterli bulmadıklarını dile getiren Boyraz, şöyle devam etti:
     Bizlere en büyük engel, şehirlerin altyapılarının bizlere göre olmayışı, toplu taşıma sistemlerinin bizlere göre olmayışı. Okulların içinin bizlere göre olamayışı nedeniyle okullara giremiyoruz. Bu okullara girsek bile içerisindeki tuvaletleri kullanamıyoruz, merdivenlerini çıkamıyoruz. Türkiyede birçok engelli iş başvuruları yapamıyor. Çünkü evden çıktığı zaman karşısına sokakta sürekli engeller çıkıyor. Türkiyede halen birçok ilde ve büyükşehirlerde belediye otobüslerini engelliler kullanamıyorsa burada belediye başkanı ve belediye meclisi suç işliyor demektir.
    
     -Engelli camiasında örgütlenme zayıflığı söz konusu-
    
     Boyraz, Türkiyedeki engellilerin büyük bir bölümünün kurulan derneklere üye olmadıklarını savunarak, şunları kaydetti:
     Türkiyede maalesef engelliler derneklere çok fazla üye değil. Bizim en büyük sıkıntılarımız arasında bu da var. Bu konuda oldukça şikayetçiyim. Engelli camiasında örgütlenme zayıflığı söz konusu. Gönül ister ki 9,5 milyon engellinin en azından 1 milyonu kurdukları derneklerin altını doldurabilsinler. Zaten doldurdukları zaman var olan sorunlar da kendiliğinden aşılacak. Belediye kendiliğinden görevini yapacak. Herkes ona göre programlarını düzenleyecek.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER