Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkiler

Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkiler -Türk-Macar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kaya: -Macaristan ve Türkiye arasında gerçekleşen 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmini daha da geliştirmek arzusundayız


KOCAELİ (A.A) - Türk-Macar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Kaya, Macaristan ve Türkiye arasındaki 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmini geliştirme arzusunda olduklarını bildirdi.
     Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede Kale Otomotiv Grubu bünyesinde ısıtma-soğutma sistemleri ve fren balataları ürünlerinde yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiklerini belirtti.
     Grubunun Macaristandaki otomotiv sektörünü yakından takip ettiğine dikkati çeken Kaya, yaklaşık 3 yıldır Budapeşte merkezli satış ve lojistik şirketleriyle Macaristanda bulunduklarını kaydetti.
     Kaya, Macaristandaki yatırım destek imkanlarını değerlendirdiklerini, otomotiv yan sanayi sektöründe üretim veya satın alımlara yönelik çalışmalarının olacağını ifade ederek, şunları vurguladı:
     Macaristan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Budapeşte ziyaretinden sonra Türk yatırımcılara daha da sıcak bakıyor. Macaristan ve Türkiye arasında gerçekleşen 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmini daha da geliştirmek arzusundayız. Başbakan Erdoğanın Budapeşte ziyaretinde bizlere gösterdiği hedef 5 milyar dolarlık ticaret hacmidir. Türk-Macar Sanayi ve Ticaret Odası olarak çalışmalarımızı hızlandırdık.
     Bu çerçevede Türkiye ve Macaristan masaları oluşturuldu. Yatırım planlayan tüm gruplara hizmete hazırız.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER