Türksat Genel Müdürü Dalbay: Elektronik ortamın

Türksat Genel Müdürü Dalbay: Elektronik ortamın bu kadar etkin hale geldiği günümüzde önemli olan, bu bilgilerimizi güvenli bir şekilde korumaktır. Biz bu güveni sağlamaya çalışıyoruz -Artık hayatımız, e-hayata dönüştü


AĞRI (A.A) - Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Elektronik ortamın bu kadar etkin hale geldiği günümüzde önemli olan, bu bilgilerimizi güvenli bir şekilde korumaktır. Biz bu güveni sağlamaya çalışıyoruz dedi.
     Dalbay, Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Kamusal Hizmetlerin Sunumunda Teknolojinin Etkisi adlı konferansta yaptığı konuşmada, Türksatın 2013 yılı hedefleri, Kamusal Hizmetlerin Sunumunda Teknolojinin Etkisi, e-devlet projesi ve Kamuda Bilgi Güvenliği konuları hakkında bilgi verdi.
     Türksatın 1968 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana büyük gelişme göstererek, bir teknoloji şirketi haline geldiğini anlatan Dalbay, şunları kaydetti:
     Bugün dünyada 2.3 milyar, Türkiyede ise 50 milyon internet kullanıcısı var. Artık mektup, kağıt faturalar gibi işlemlere son verdik ve her şeyimizi elektronik ortamda yapıyoruz. Elektronik ortamın bu kadar etkin hale geldiği günümüzde önemli olan, bu bilgilerimizi güvenli bir şekilde korumaktır. Biz bu güveni sağlamaya çalışıyoruz. Artık hayatımız e-hayata dönüştü. 2013 yılı planlarımız kapsamında, Türksat 4A ve 4B uydularımızı 2013 yılı sonunda işletmeye alarak, iletişim ve uydu yayıncılığı alanında ülkemizin uzaydaki kapasitesini yaklaşık 3 kat artıracak ve bu altyapıyı Afrikanın tamamını içine alacak şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz.
     Türksatın çeşitli kamu kurumlarının ana bilişim sistemlerinin donanım ve yazılımlarına yedeklik hizmeti de vermeye başladığını ifade eden Dalbay, Mesela Tapu Kadastro, Hazine Müsteşarlığı ana bilişim ve yazılımının birebir yedeği bizde mevcut. Yazılımda bir sorun oluşursa bizdeki yedeği bir saniye bile beklemeden direk iletişime geçiyor ve bizden çalışmaya başlıyor diye konuştu.
     Dalbay, 2008 yılı Aralık ayında hizmete giren e-devlet sisteminin son derece avantajlı olduğunu ve bu sistem sayesinde devletin vatandaşa en hızlı şekilde hizmet sunumunu sağladığını vurguladı.
     Özkan Dalbay, şöyle devam etti:
     E-devlet sistemiyle devletin şeffaflaşması, hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması, her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması, kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak, iş ve veri yinelemesinin önlenmesi ve kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması sağlandı.
     Konferansın sonunda Türksat Genel Müdürü Dalbaya, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan tarafından İshak Paşa Sarayı tablosu hediye edildi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türksat Genel Müdürü Dalbay: Elektronik ortamın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER