Tutuklu ve hükümlüler için Türk Sanat

Tutuklu ve hükümlüler için Türk Sanat Müziği konseri -Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 603 tutuklu ve hükümlü için Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 603 tutuklu ve hükümlü için Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.
     Cezaevi Müdürlüğünce eğitim, öğretim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Türk Sanat Müziği Sanatçısı İnci Yamanın Gönül Dostları Korosu, cezavindeki 603 tutuklu ve hükümlü için sevilen eserleri seslendirdi.
     Konseri, Kocaeli vali yardımcıları Dağıstan Kılıçaslan ve Erol Türkmen, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Birol Şimşek, Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nurdoğan Ertuğrul, hükümlü ve tutuklularla birlikte izledi.
     Korser sırasında bazı hükümlü ve tutukluların, alkışlarla tempo tutarak eserlere eşlik ettiği gözlendi.
     Korsan CD satmaktan 20 ay hüküm giyen Recep Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezasının ilk ayını tamamladığını belirterek, cezasını tamamlayacağı günü sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.
     Türk Sanat Müziğinin hastası olduğunu ifade eden Çetinkaya, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
     Yaralama suçundan 5 yıl hüküm giyen Nejat Bükerer de programın kendileri için doping olduğunu dile getirerek, Türk Sanat Müziğini çok sevdiğini anlattı.
     Hükümlülerden Yüksel Erensoy ise bu tür etkinliklerin mahkumların motivasyonu açısından önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlüler için Türk Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER