Üçüz nineler evlerine kavuşuyor

Üçüz nineler evlerine kavuşuyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın destek sözü vermesinin ardından yeni evlerinin yapımına başlanan Ordunun Perşembe ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki üçüz nineler, geçici yerleştiri


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın destek sözü vermesinin ardından yeni evlerinin yapımına başlanan Ordunun Perşembe ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki üçüz nineler, geçici yerleştirildikleri huzurevinde sabırsızlıkla yeni evlerinin tamamlanmasını bekliyor.
     İlçenin Yazlık köyünde yaşayan üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarıya, önceki aylarda bir televizyon programına konuk oldukları sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın program yetkililerini arayarak yardım sözü vermesinin ardından Ordu Valiliği ve Perşembe Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi.
     Evlerinin yıkılması üzerine bir süre önce Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevine yerleştirilen nineler, yeni evlerinin tamamlanmasını beklerken huzurevi sakinlerinin de neşe kaynağı oldular.
     Üçüzlerden Emriye Sarı, AA muhabirine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın destek sözü vermesinin ardından evlerinin yıkılarak yenisinin yapılmasına başlandığını anımsattı.
     Emine Erdoğandan Allah razı olsun, onu çok seviyoruz diyen Sarı, bir süre daha huzurevinde kaldıktan sonra köylerine dönüp yeni evlerinde oturacaklarını ifade etti.
     Hacer Sarı ise huzurevinde güzel günler geçirdiklerini belirterek, Burada bize çok iyi bakıyorlar. Hiçbir şikayetimiz yok. Bizimle ilgilenen herkesten Allah razı olsun. İnşallah yeni evimiz tamamlandığında buradan ayrılacağız. Köyümüzü çok özledik dedi.
     Hayriye Sarı da huzurevinde kaldıkları süre içerisinde çok güzel arkadaşlıklar edindiklerini vurguladı.
    
     -Daha sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşacaklar-
    
     Ordu Valisi Orhan Düzgün, üçüz ninelerin evlerinin tamamlanmasıyla daha sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşacaklarını belirtti.
     Üçüzlerin yeni evlerini Şubat ayında tamamlamayı planladıklarını bildiren Düzgün, şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi üçüz ninelerimizin, konuk olarak katıldıkları bir TV programında konutlarıyla ilgili talepleri olmuştu. Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde kendilerine yeni bir konut yapılması için bu program vesile olmuştu. Buradan yola çıkılarak üçüz ninelerimizin evleri kısa bir süre önce yıkıldı ve inşallah birkaç hafta içerisinde yeni evleri yapılacak. Daha sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşacaklar. Bu süre içerisinde ninelerimiz huzurevinde misafirlerimiz. İnşallah inşaat bittikten sonra üçüzlerimiz tekrar köylerine dönecek.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üçüz nineler evlerine kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER