UİB Başkanı Burkay: Bursa, değişimlerden nasibini

UİB Başkanı Burkay: Bursa, değişimlerden nasibini almadığı için ticaret ve sanayi hacminde yeterli oranda artış gerçekleşmiyor. Böyle devam ettiği takdirde, gelecekte sıkıntılı günler bizi bekleyecektir


BURSA (A.A) - Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa, değişimlerden nasibini almadığı için ticaret ve sanayi hacminde yeterli oranda artış gerçekleşmiyor. Böyle devam ettiği takdirde, gelecekte sıkıntılı günler bizi bekleyecektir dedi.
     Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Meclisi sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Burkay, Bursada ticaret ve sanayinin gelişmesi için dünyanın ticaret ve sanayi anlamında lider olan şehirlerinin model alınarak, bu doğrultuda çeşitli projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi.
     Bursadaki sanayi sektörünün büyük oranla otomotiv sektöründen beslendiğini ifade eden Burkay, bu sektörün tek başına gelecek adına yeterli olmayacağını, Bursanın marka şehir olabilmesi için diğer sektörlerde de öncülük yapması gerektiğini dile getirdi.
     Burkay, UİB Başkanlığını 7 yıldır yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu:
     Bu süre zarfında dünyanın çeşitli ülkelerine iş seyahatleri gerçekleştirdim. Her ülkede ekonomi, ticaret ve sanayi anlamında geçmişe nazaran müthiş bir değişim yaşandığını gördüm. Bursa, değişimlerden nasibini almadığı için ticaret ve sanayi hacminde yeterli oranda artış gerçekleşmiyor. Böyle devam ettiği takdirde, kentimiz adına gelecekte sıkıntılı günler bizi bekleyecektir. Ülkemizde Gaziantep, Konya, Kayseri gibi şehirlerin son 10 yılda atağa geçti fakat Bursa, olduğu yerde sayıyor.
     Meslek liselilerin katsayı sorunun çözülmesinin iş dünyasının lehine bir sonuç vereceğini bildiren Burkay, şunları kaydetti:
     Meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, iş dünyası için yeterli sayıda değil. Geçmişte yapılan bazı değişiklikler neticesinde öğrenciler, meslek liselerini pek tercih etmiyorlardı. Fakat meslek lisesi mezunlarının kat sayı sorunu ortadan kaldırılınca öğrencilerin meslek liselerini tercih etmelerinde önemli oranda artış yaşandı. Bu durum, iş dünyasının lehine bir durumdur. Çünkü bu noktada bizim en büyük sıkıntımız kalifiyeli eleman bulamamadır. ayrıca bana göre, meslek lisesindeki ders müfredatına, iş dünyasının müdahil olması gerekir. Çünkü oradan mezun olan gençler, bizim yanımızda çalışacak. Onların neye ihtiyacı olduğunu, bilgi ve tecrübe noktasında ne verilmesi gerektiğini bizler biliriz.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber UİB Başkanı Burkay: Bursa, değişimlerden nasibini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER