UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırılıyor

UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırılıyor


UŞAK (A.A) - Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, bölgedeki atık su arıtma tesisinin kapasitesini yüzde 50 artırmak amacıyla hazırladıkları projenin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Karma Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda basın açıklaması yapan UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, atık su arıtma tesisinin kapasitesinin artırılmasına yönelik yürüttükleri proje hakkında bilgi verdi.
     Projenin Zafer Kalkınma Ajansının (ZEKA) Sürdürülebilir Kırsal Kentsel Altyapı Destek Programı (SÜKAP) kapsamında 678 bin 360 TL hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Karahallı, proje ile günlük 16 bin metre küp olan arıtma tesisinin kapasitesini 24 bin metre küpe çıkaracaklarını söyledi.
     Proje tamamlandığında Uşak E Tipi Cezaevinin evsel atık sularının da UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılacağını kaydeden Karahallı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Projemizi yaklaşık 5 ay önce başlattık. Bu süre içerisinde gerekli hazırlıkları tamamlayarak inşaat ihalesini gerçekleştirdik. Hedefimiz projeyi belirlenen süreden daha kısa bir zamanda tamamlamak. Proje hayata geçtiğinde günlük 16 bin metre küp olan kapasitemiz 24 bin metre küpe yükselecek. Proje ortağımız olan Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun evsel atık suları tesisimizde arıtılacak. Bölgemizde üretim yapan firmaların endüstriyel ve evsel atık suları Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği standartlarında arıtılmaya devam edecek. Dokuz Sele Deresi ve Büyük Menderes Nehrini kirletmekten kurtulacağız. Yine arıtma tesisindeki kapasite artırımı ile bölgede yeni yatırımlar ve istihdamın önü açılacak.
     Proje ile arıtma tesisinde 2 adet dairesel havuz inşa edileceğini, üçüncü biyolojik arıtma havuzu ile dengeleme havuzunun ise donanımının artırılacağını da belirten Karahallı, şu bilgileri verdi:
     Projenin toplam bedeli 1 milyon 746 bin 400 TL olup bu bedelin bir milyon 68 bin TLsini biz karşılayacağız. 678 bin 360 TLsi ise ZEKA Sürdürülebilir Kırsal kentsel Altyapı Destek Programı (SÜKAP) kapsamında karşılanacak. Yaptığımız yenilikler ve yatırımlar arıtma tesisini en iyi şekilde çalıştırmaya yöneliktir. Çünkü sistemi yenilemezsek bu tesisi çalıştıramayız. Kapasite artırımındaki amacımız çevreye kirli su vermemektir.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER