Ukraynalı kafileye kış turizmi tanıtıldı

Ukraynalı kafileye kış turizmi tanıtıldı -Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk: Türkiyede bu kadar kış turizmiyle ilgili kompleksin olduğu tek yer Erzurum


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiyede bu kadar kış turizmiyle ilgili kompleksin olduğu tek yer Erzurum dedi.
     Erzurum Valiliği, Erzurum Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Odessa Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Palandöken Kayak Merkezinde Erzurumda Turizm Tanıtım Organizasyonu konulu toplantı düzenlendi.
     Vali Öztürk, Ukraynanın Odessa, Kiev ve Simferopol kentlerinden 17 kişinin bu toplantı için Erzuruma geldiğini söyledi. Ukraynalı misafirlerin Erzurumun tarihi, kültürel zenginlikleri ve kış turizminin altyapısını inceleme fırsatı bulacaklarını belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     Ukrayna bizim önemli bir turizm partnerimiz ve komşumuz. Ancak son 2 yılda turizm bakımından Erzurum çok fazla Ukraynalı bir turistin gelmediğini görüyoruz. 2011 yılında 549, 2012 yılında da 408 Ukraynalı misafirimiz olmuş. Ukrayna bizim için çok önemli partneri ve önemli bir ticaret ortağımız ve diplomatik ortağımız.
     Öztürk, Erzurumun gerek kış spor tesisleriyle gerekse kayak merkezleriyle dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu ifade etti. Kış turizminde Erzurumun iddialı bir kent olduğuna da dikkati çeken Vali Öztürk, şunları kaydetti:
     Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerdir. Artık bütün dünya Erzurumun farkındadır. 2011 yılında bildiğiniz gibi 25. Üniversitelerarası Kış Oyunlarını Erzurumda icra etmiş bulunuyoruz. Dünyanın önemli 46 kayak merkezleri arasında 18inci sıradayız. Çok önemli bir yere sahibiz. Kısa vadede ilk 10 girmeyi arzuluyoruz. Türkiyede bu kadar kış turizmiyle ilgili kompleksin olduğu tek yer Erzurum. Kış turizmi ve kış sporlarıyla ilgili neredeyse bütün tesisler Erzurumda mevcuttur. Bazıları ise sadece Erzurumda var. Atlama kuleli, biatlon ve curling solunu gibi.
     Vali Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bir Ukraynalı turist, Avusturya ya mı yoksa Türkiye ye mi gitsem- düşüncesindeyse fiyat avantajı sunarak bizi tercih etmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Tesis anlamında yeteri kadar üstünlüğümüz var. Biz bu avantajlar için sadece Türk vatandaşlarını değil, Rusya, Ukrayna, Avrupa ülkeleri ve hatta bütün dünya ülkelerinin yararlanmasını istiyoruz. Bütün yurt dışından ve yurt içinden gelecek misafirimizi ağırlayabilecek kapasiteye sahibiz. Herkesi unutamayacağı bir tatil geçirmeleri, kayağı ve kış sporunu doya doya yaşayabilmeleri ve bir Türk kahvesi içmeleri için Erzuruma davet ediyoruz.
     Ukraynadan gelen tur operatörü Tamora İvanovno da Erzuruma daha önce turist gönderdiklerini, tatilden döndükten sonra memnun kaldıklarını gördüklerini söyledi. Bu yılda tarihi ve turistik mekanlarda çekim yaparak, tur tanıtımları görüntülerine bunları da ekleyeceklerini kaydetti.
     Ukraynalı kafile, iki gün boyunca Erzurumdaki tarihi ve turistik mekanlar ile buz sporları salonlarını gezecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ukraynalı kafileye kış turizmi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER