Ulaşta Toplum Yararına Çalışma Programı

Ulaşta Toplum Yararına Çalışma Programı -İŞKUR yetkilileri, program kapsamında Ulaş Belediyesi bünyesinde görevlendirilen işçileri ziyaret etti


SİVAS (A.A) - İŞKUR yetkilileri, Ulaş ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediye bünyesinde görevlendirilen işçileri ziyaret etti.
     İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Önder Alpler ve proje şefi Emrullah Narin, Ulaş Gölü etrafında çevre temizliği yapan 15 işçiyi Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak ile ziyaret etti.
     İşçilerle sohbet eden Alpler, yaptığı açıklamada, programın amacı hakkında bilgi verdi. Program kapsamında Sivas genelinde 980i İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde, bin 339u ise ilçe ve belde belediye başkanlıklarında olmak üzere 2 bin 494 kişinin görevlendirildiğini anlatan Alpler, 2013 yılında çalışma süresinin 9 aya çıkartılacağını belirterek, Bu yıl çalışan işçiler, çalışma performansına göre belediye başkanlıkları tarafından gelecek yıl da çalıştırılabilecektir diye konuştu.
     Belediye Başkanı Koçak ise programın ülke gerçeklerine uygun, sosyal yönü daha fazla olan, işsizliğin önlenmesine katkı sağlayan, devletin uyguladığı sosyal politikalara uygun bir program olduğunu belirtti.
     Koçak, Bu program, sürekli hale getirilir ve çalışma süresi arttırılırsa ülkedeki işsizliğin önlenmesine, ucuz ve kaliteli kalifiye işçi sağlanmasına katkı sağlar diye konuştu.
     Koçak, belediye bünyesinde çalışan bir işçinin maliyetinin 2 bin liraya geçtiğini belirterek, Taşeron firmalara devletin verdiği ücret 2 bin liradır. İŞKUR tarafından yürütülen bu programda bir işçinin maliyeti yaklaşık bin 100 liradır. Yani bizim çalıştırdığımız bir işçi yerine İŞKUR iki işçi çalıştırabilecek dedi.
     Koçak, Bu programı çıkartan, ülkemiz işsizliğine çare olan sayın Bakanımız Türkiyede işsizliğe çare olan ilk Bakanımız olur ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ulaşta Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER