Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: (Esenboğa Havalimanına Suriye uçağının indirilmesi) Türkiyenin, sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiç bir tereddüt etmeyeceğini herkes


KIRKLARELİ (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanına Suriye uçağının indirilmesine ilişkin, Türkiyenin, sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiç bir tereddüt etmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır dedi.
     Yıldırım, dün İstanbuldaki evinde vefat eden Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbayın annesi Mürvet Dalbayın Kırklarelideki cenaze törenine katıldıktan sonra Vali Mustafa Yamanı makamında ziyaret etti.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, Esenboğa Havalimanına indirilen Suriye uçağında radar malzemesi bulunduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, bu konu ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun açıklama yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
     Türkiyenin, sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiç bir tereddüt etmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır.
     Yıldırım, bir başka gazetecinin, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin oylamasıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin açıklamalarına ilişkin görüşlerini sorması üzerine de parlamentonun bir irade ortamı olduğunu söyledi.
     İş meclisten çıkmıştır diyen Yıldırım, Seçimler gizli oylama ile yapılır. Kimin iradesini hangi yönde evet ya da hayır yönünde bildirdiğine dair herhangi bir delil söz konusu değil. Dolayısıyla kimden fire oldu, nasıl oldu meselesinden ziyade ortaya çıkan irade önemlidir. Bundan sonra takdir sayın Cumhurbaşkanımızındır. Sayın Cumhurbaşkanımız ya bu değişikliği parlamentoya iade eder ya da onaylar ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran - Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER