Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım İzmirde -Yıldırım, İTÜ Mezunları Derneğinin yemeğine katıldı (Görüntülü)


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneğinin yemeğine katıldı.
     Yıldırım, Swissotel Grand Efeste düzenlenen yemekte, İTÜnün tarihinin 242 yıl öncesine dayandığını, geçmişinde denizcilik olduğunu belirterek, Ben de o tarafından geliyorum dedi.
     Türkiyenin kalkınmasında mühendislerin katkısına dikkati çeken Yıldırım, Bu ülkenin kalkınması için çalıştılar, ürettiler. Türkiye, bugün yollarıyla barajlarıyla havaalanları, demiryolları ve her türlü altyapısıyla bu hale geldiyse İTÜnün mezun ettiği mühendislerin katkıları var. Üniversite milliyetçiliği yapmak, bakan olarak değil, sizlerin içinden biri olarak... diye konuştu.
     Konuşmasında eğitim hayatına ilişkin anılara da yer veren Yıldırım, Erzincanda ilkokulda eğitim görürken babasının sık sık okula gelip, kendisini tarlaya götürmek için öğretmeninden izin istediğini söyledi.
     İlkokul öğretmeninin, dedesine giderek, Hacı efend,i bu çocuk başarılı. Babası işlere katmak istiyor. Ona müsaade etme, okut dediğini dile getiren Yıldırım, mezun olduktan sonra dedesinin kendisini İstanbula getirdiğini ifade etti.
     Yıldırım, ortaokulu ve liseyi İstanbulda okuduğuna değinerek, Liseden mezun olduktan sınava girdik. Sınavlarda hile olmuş, hurda olmuş. Bir daha girdik. Güzel de bir sınav geçirmiştim. Notumuzu elimize alamadan tekrar sınava girdim. Aynı yıl iki kere sınava girdim. Yani sınavlarda bu hile hurda işi yeni değil. Sonra Teknik Üniversiteli oldum.
     İzmirde siyasete projeyle başladıklarını, 35 İzmire 35 proje yapacağız dediklerini anımsatan Binali Yıldırım, EXPO 2020ye hazırlanan İzmirin böyle bir ihtiyacı var. EXPOyu almanın yolu İzmiri dünya şehri yapmaktır dedi.
     Yemeğe Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir ile Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de katıldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER