Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Elazığda -Yıldırım, inşaatı tamamlanmak üzere olan havalimanı terminal binasında incelemelerde bulundu


ELAZIĞ (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Elazığda inşaatı tamamlanmak üzere olan havalimanı terminal binasında incelemelerde bulundu.
     Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait özel uçakla Elazığa gelen Bakan Yıldırımı, Vali Muammer Erol, AK Parti Elazığ milletvekilleri Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık ve öteki yetkililer karşıladı.
     Yeni terminal binasında incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, daha sonra inşaatları devam eden Kekliktepe Köprülü Kavşağı ile Çayda Çıra Alt Geçitli Kavşağında incelemelerde bulundu.
     Burada işlerin yavaş gittiğinden yakınan işletme sahipleriyle görüşen Yıldırım, bu işlerin trafik altında yapıldığını söyledi. Yıldırım, işin normal süresinden hızlı gittiğini belirterek, müteahhit firma yetkilisine işleri daha da hızlandırmaları talimatını verdi.
     Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünü de ziyaret eden Yıldırım, müdür Hüsamettin Özendiden bilgi aldı. Özendi, Bingöl Havaalanı çevreyolu bağlantı yolunda toplulaştırma yapılmış olmasına rağmen müteahhitlerin elektrik direği dikebilmek için vatandaşların arsa vermemesi yüzünden buralara giremediğini aktardı.
     Bakan Yıldırım, bunun üzerine Bingöl Milletvekili olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazı telefonla arayarak, konuyu aktardı. Yıldırım, Yılmaza bölgenin milletvekili olduğunu, gelecek hafta içinde konuyla ilgili bir çalışma yapabileceklerini söyledi.
    
     -Terminal binasını Başbakan Erdoğan açacak-
    
     AK Parti Elazığ İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Yıldırım, Elazığ Havalimanı için yaptıkları çalışmaları anlattı. Pist için yapım masrafından daha fazla 25 milyon lira kamulaştırma bedeli ödediklerini aktaran Yıldırım, ardından Elazığa yakışan bir terminal binası ile tesislerin temelini attıklarını söyledi.
     Yıldırım, şunları kaydetti:
     Büyük oranda işler tamamlanmış. Ancak tabii ince işler, etrafın peyzaj, yeşilledirme, düzenlemeleri var. Onların da süratle tamamlanması talimatını verdik, arkadaşlarımız tamamlayacaklar. O ara Sayın Başbakanımız da aradı, kendisine de durumu anlattım. Bizatihi kendisinin Elazığ ve hemşehrilerimize selamı var. Onu da söylüyoruz ve Gelip açılışını da kendim yapacağım dedi. Ramazandan sonra muhtemelen Elazığda böyle bir güzel programı Sayın Başbakanımızın iştirakiyle gerçekleştirmiş olacağız.
     Bakan Yıldırım, bakanlığının Elazığdaki kavşak ve yol çalışmalarını da anlattı.
     Bir gazetecinin Ülke gündemini değerlendirir misiniz- yönündeki sorusuna karşılık Yıldırım, Bizim gündemimiz o kadar çok, yoğun ki ülke gündemini takip etmekte zorlanıyoruz. Şu anda bizim için en önemli olan bu yaz mevsimini bu havaları en iyi şekilde kullanmak, işi yapmak. Malum ülkenin doğusunda mevsim kısa. O yüzden ne yaparsak 3-4 ayda yapıyoruz, ondan sonra verim düşüyor hava şartlarından dolayı. Bunun için Ramazan demeden, gece ve gündüz yollardayız. Mutlaka bir şehirdeyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Fansa / Emine Konuk
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER