Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Sizlerin desteği ve bu can bu bedende oldukça hizmetleri başarıyla sürdürmek için gayret edeceğiz


İZMİR (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, halkın desteği oldukça ve yaşadıkça hizmetlerini başarıyla sürdürmek için gayret edeceklerini söyledi.
     Bakan Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile Ödemiş ilçesinde yaptırılacak 264 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı.
     Hava muhalefeti nedeniyle Ödemiş Saray Düğün Salonunda yapılan törende konuşan Yıldırım, Menderes Havzasına 50 yataklı hastanenin yakışmadığını, bu nedenle Sağlık Bakanlığının Ödemişe 264 yataklı ve 5 yıldızlı otel konforunda bölge hastanesi yaptıracağını söyledi.
     Hastane projesinin kabinedeki değişiklikle Sağlık Bakanı görevini devreden Recep Akdağa ait olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Bayrak şimdi Mehmet Müezzinoğlunda. O da aldığı noktadan projeyi daha ileriye taşıyacak. Değerli Bakanımıza başarılar diliyoruz. Sağlıkta dünyanın zirvesine çıktığı anda görevi teslim eden Recep Akdağa da tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Sağlıkta varılan nokta, yakın tarihimizin erişilemeyecek rekorudur. Aynı süre görev yaptık. Şimdi bizi yalnız bıraktı. Biz de sizlerin desteği ve bu can bu bedende oldukça hizmetleri başarıyla sürdürmek için gayret edeceğiz.
     Bakan Yıldırım, vatandaşların Ödemişte ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması talebini dile getirmesi üzerine, ilçede 6 ay içinde ağız ve diş sağlığı merkezini kuracaklarını söyledi.
     Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Ödemişte tarihi bir gün yaşandığını ifade etti.
     Yapılacak hastanenin uzay üssüne ve 5 yıldızlı otele benzediğini, sağlık yatırımlarında İzmire pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kafkas, 1 milyar liradan fazla yatırım planımız var. Bunlar tamamlandığında bakanlığımızın İzmire yaptığı toplam yatırım 2 milyar lirayı geçiyor dedi.
     Törende daha sonra hastanenin yapılacağı alanla video konferans yöntemiyle bağlantı kurularak, inşaata ilk harç atıldı.
     Bakan Yıldırım, temel atma sırasında yüklenici firma yetkilisiyle konuşarak, 2014 Eylül ayında bitirilmesi planlanan hastanenin daha erken teslim edilmesi için pazarlık yaptı. Yıldırım, hastanenin 2014 yılında, Bayındır ilçesinde Çiçek Festivali yapılan nisan ayı sonu, mayıs ayı başında bitirilmesini istedi.
     TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve 13 bloktan olaşan 264 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesinin 28 milyon 829 bin liraya mal olacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER