Ülkü Demir Avrupa üçüncüsü oldu

Ülkü Demir Avrupa üçüncüsü oldu


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün alt yapısından yetişen Ülkü Demir, Polonyada yapılan Avrupa Gençler şampiyonasında üçüncü oldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kağıtspor kulübünün alt yapısından yetişen milli boksör Demirin, Polonyada düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası gençler kategorisinde de 54 kiloda Avrupa üçüncüsü olduğu bildirildi.
     21 ülkeden toplam 198 boksörün katıldığı şampiyonada Ülkü Demir ilk maçında İsveçli rakibini 20-7, ikinci maçında ise Ukraynalı rakibini 20-11 yenerek yarı finale kaldı. Final maçında Rus boksöre 18-7 yenilen Demir, bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.
     Ülkü Demir müsabakanın ardından yaptığı açıklamada Avrupa şampiyonası öncesi milli takımla birlikte birçok kamp yaptıklarını belirterek,şunları söyledi:
     Başarılı geçen kampların ardından şampiyonada elde ettiğim derece ile kariyerimde dünya derecesinin ardından, Avrupa derecesi de eklemiş oldum. Şampiyonda gerçekten çok güçlü rakipler vardı. Ben de bu yıl yıldızlar kategorisinden gençler kategorisine ilk kez yükseldim. Kategori atlayarak derece yapmam benim açımdan daha da önemliydi. Bana inanan hocalarıma ve yöneticilerimize Avrupadan madalya getirdiğim için mutluyum.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ülkü Demir Avrupa üçüncüsü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER