Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bale Festivali -Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Gökmen: -Ülkemiz çok kısa sürede uluslararası alanda önemli dansçılar, önemli koreograflar yetiştirdi


MUĞLA (A.A) - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün düzenlediği Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 8-24 Ağustosta yapılacak.
     Bodrumda bir otelde düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, festivali Türkiyenin tarihi ve doğal güzellikleriyle donanmış Bodrumda Denizbankın sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla 10. kez düzenlemekten mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.
     Gökmen, yıllar içinde Bodrumun ve Bodrumlu sanatseverlerin gösterdiği ilgiyle festivalin uluslararası arenada özel bir konuma taşındığını, herkes tarafından beklenen bir sanat etkinliği haline geldiğini kaydetti.
     Devlet Opera ve Balesinin kurulduğu günden bugüne bu yıl tarihinin en yoğun yaz ayını yaşadığını ifade eden Gökmen, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivalinden sonra Uluslararası İstanbul Opera Festivalini başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Ağustos ve eylül ayları Bodrum Bale ve Aspendos festivalleriyle devam edecek. Devlet Opera ve Balesi, ülkemizin her köşesinde opera ve bale etkinliklerini sergilemek çabasının yanı sıra uluslararası alanda Türkiyemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır dedi.
     Gökmen, balenin ulusal kültür ve sanat yaşantısında, gelişim çizgisinde çok özel bir yeri olduğunu belirtti.
     Balenin insanlığın en eski sanat dallarından olmasına karşın Türkiyede kurumsal anlamda adım atmış en genç sanat dalı olduğuna işaret eden Gökmen, Ülkemiz çok kısa sürede uluslararası alanda önemli dansçılar, önemli koreograflar yetiştirmiştir. Ülkemiz bale dünyasında aranan önemli bir ülke haline gelmiştir. Bu bize kıvanç veriyor diye konuştu.
     Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe ise festivalin her yıl ilgi ve katılımla büyüdüğünü belirterek, şöyle devam etti:
     Yaz gelince bize en çok sorulan sorulardan birisi Uluslararası Bodrum Bale Festivali biletlerinin ne zaman satışa çıkacağı. Çünkü 9 yıldır biliyorlar ki Bodrumda bale festivali düzenleniyor ve birbirinden güzel eserler sergileniyor. Sadece Avrupa değil dünya çapında gruplar Bodruma geliyor. Diğer taraftan Avrupadan Türkiyeye turist getiren turizm şirketleri, Türkiye turlarına Uluslararası Bodrum Bale Festivalini de ekliyor. Bu da Uluslararası Bodrum Bale Festivalinin sadece yurt içinde değil yurt dışında da takip edildiğini gösteriyor.
     Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise festivale sponsor olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.
    
     -Uluslararası Bodrum Bale Festivali-
    
     Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün Turizmi kültür ve sanat besler anlayışıyla 10 yıl önce başlattığı festival, 8-24 Ağustosta Bodrum Kalesinde sanatseverleri ağırlayacak.
     Türk devlet bale topluluklarının yanı sıra yabancı sanatçı ve toplulukların performanslarını sergileyeceği festivalin açılış temsili Devlet Opera ve Balesi başkoreografı Mehmet Balkanın sahneye koyduğu Bodrum Aşkı ile yapılacak.
     İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının rol aldığı Genç Wertherin Acıları, 11 Ağustosta seyirciyi selamlayacak. İzmir Dvelet Opera ve Balesi, 14 ve 15 Ağustosta Zorbayı sahneleyecek.
     18 Ağustosta Osmanlı Sarayından Harem rüzgarı esecek. Koreografisini Merih Çimencilerin, dekor ve kostüm tasarımını Rus tasarımcı Alexander Vasilliein yaptığı Haremde, Osmanlı usul müziğinin örnekleri etnik sazlarla icra edilecek.
     Antonio Gades Flamenko Topluluğu, 21 Ağustosta sanatseverlerle buluşacak. Topluluk, adını aldığı İspanyol dansçı Antonio Gadesin baleye uyarladığı Kanlı Düğün ile Flamenca Suiti yorumlayacak.
     Festivalin kapanış temsili, Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğunun sahneleyeceği Bir Yaz Gecesi Rüyası ile yapılacak.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Uluslararası Bodrum Bale Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER